Pereiti į pagrindinį turinį

„Novelės ruduo“ sužvilgo stiklu

2008-10-10 09:00

Vakar Gargžduose prasidėjo Lietuvos rašytojų sąjungos (LRS) Klaipėdos skyriaus rengiamas tradicinis „Novelės ruduo”, kuris šiemet truks ne vieną, o dvi dienas. Kasmet spalį į novelės skaitymus prozos gerbėjus buria žinomi šio krašto prozininkai ir jauni, debiutuojantys autoriai. Kasmet klaipėdiečių „Novelės ruduo“ sulaukia rašytojų iš kitų Lietuvos miestų bei užsienio.

Šiandien 17 val. jau Klaipėdoje, I.Simonaitytės bibliotekoje, – „Novelės rudens“ vakaras su vilniečiu Herkumi Kunčiumi, latvių prozininke Sandra Vensko, viešnia iš Talino Reet Kudu, novelistu iš Karaliaučiaus Olegu Gluškinu. Prie jų prisijungs klaipėdiečiai Nijolė Kepenienė, Rita Latvėnaitė-Kairienė, Sondra Simanaitienė, Juozas Šikšnelis, kretingiškis Algis Kuklys ir kiti, rašantys noveles. Vakaro metu debiutuos ir jauna novelistė Gerda Kuršaitytė.

Šiemetinis novelistų sambūris įgavo naujų spalvų – žaidimo ir varžytinių elementų. Komisija, sudaryta iš literatūros ekspertų ir literatūros gerbėjų, taip pat visi susirinkusieji į renginį šiandien turi išrinkti geriausią kūrinį iš anksto paskelbta tema – apie stiklą. Apie jį ir antrajame „Novelės rudens“ vakare savo kūrinius skaityti galės kiekvienas, kas turi parašęs neilgą (iki 8 minučių trukmės) novelę tokia tema. Laimėtojų laukia ne vienas prizas, žadėjo LRS Klaipėdos skyriaus pirmininkas prozininkas Rimantas Černiauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų