Pereiti į pagrindinį turinį

Nutiesė tiltą tarp dviejų jūrų

2007-06-08 09:00

Nutiesė tiltą tarp dviejų jūrų

Palangoje, Antano Mončio namuose-muziejuje (S.Daukanto g. 16) atidaryta tarptautinio tapybos plenero „Nuo Baltijos iki Juodosios“ paroda.

Joje eksponuojami lietuvių tapytojų L.J.Jankaus, A.Skačkausko, P.Janonio, S.Teitelbaumo, L.Cicėno, taip pat dailininkų A.Naumovos, A.Germanio, A. Berzinos iš Latvijos, J.Rymano, P.Dumovo, D.Volkovo, A.Dabadejaus iš Ukrainos, N.Janekinos ir S.Gogoriano iš Rusijos darbai.

Gegužės 2-16 dienomis vykusi tarptautinė tapybos trienalė „Nuo Baltijos iki Juodosios” subūrė įvairių Baltijos ir Juodosios jūrų valstybių tapytojus. Jie kūrė Neringoje, Norviliškių pilies apylinkėse, Trakuose ir Vilniuje. Gegužės 15-ąją Lietuvos dailininkų sąjungos galerijoje „Arka“ startavo plenero paroda, kuri dabar atkeliavo į Palangą, o iš ten birželio 13-ąją iškeliaus į Kauno „Lango” galeriją.

Projekto organizatoriai - E. ir Vl.Žukų meno galerija „ Žalias vėjas” ir Tarptautinis kultūros ir meno centras Klaipėdoje. Projektą remia Lietuvos dailininkų sąjunga, Rusijos ir Ukrainos ambasados Lietuvoje, globoja Lietuvos dailininkų sąjungos garbės narys klaipėdietis tapybos kolekcionierius Edmundas Kolakauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų