Operos ir baleto teatras išėmė iš sezono repertuaro rusų kompozitorių kūrinius

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras (LNOBT) ketvirtadienį pranešė išėmęs iš sezono repertuaro rusų kompozitorių kūrinius.

Vasario 10, 11 ir 14 dienomis vietoj Sergejaus Prokofjevo baleto „Romeo ir Džuljeta“ bus rodomas baletas „Barbora Radvilaitė“, o vasario 23, 24 ir 25 dienomis vietoj vienaveiksmių baletų diptiko, kuriame turėjo skambėti Igorio Stravinskio „Šventasis pavasaris“ – baletas „Procesas“. 

„Atsiprašome žiūrovų, kurie iš anksto pirko bilietus į vieną baleto spektaklį, o atėję pamatys kitą. Tačiau LNOBT nusprendė laikytis Kultūros ministerijos rekomendacijos ir laikinai, iki karo veiksmų Ukrainoje pabaigos, susilaikyti nuo rusų autorių kūrinių viešų pristatymų, nes kultūra Rusijoje pernelyg glaudžiai siejama su agresyvia šios šalies politika“, – pranešime spaudai cituojama LNOBT meninės veiklos departamento vadovė Jurgita Skiotytė-Norvaišienė.

„Barbora Radvilaitė“ yra pastatyta žinomos choreografės Anželikos Cholinos, o „Procesas“ – Martyno Rimeikio. Nuo 2017 metų statomas „Procesas“ yra apdovanotas dviem „Auksiniais scenos kryžiais“.

Kultūros ministras Simonas Kairys BNS ketvirtadienio vakarą teigė, jog su teatrais kalbamasi ir jiems rekomendacijos teikiamos nuolat, o jie pamažu iš repertuarų šalina rusų kompozitorių kūrinius.

Paskutinės, pasak ministro, švelnios, rekomendacijos teatrams išplatintos praėjusią savaitę.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

šaltkalvis-ginekologas

šaltkalvis-ginekologas portretas
Ši kultūrinė operacija matyt irgi neapsiėjo be kompetentingo kultūros ministerio skalpelio?

labasrancai

labasrancai portretas
tai vėl targavojat pilietybėm. Patys esat apsišikėliai čiuožime, ruses perkat? Darja Afinogenova, ne Daria, puskvaišiai.

operos ir baleto pyzdukai

operos ir baleto pyzdukai portretas
gal paskaičiuojam kiek žmonių nužudė vokiečiai, britašikniai, jankio makakiniai - tai milijonai. Palyginus su keliais krapais. Ir niekas jų kūrinių neišima, bukų filmų (ypač kokie jankiai samariečiai Vietname buvo) į svalkę neišmeta.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių