Pereiti į pagrindinį turinį

„Oskarų“ nominantai pristatė vieni kitiems savo filmus

„Oskarų“ nominantai pristatė vieni kitiems savo filmus
„Oskarų“ nominantai pristatė vieni kitiems savo filmus / Scanpix nuotr.

Besirengiant „Oskarų“ ceremonijai, geriausio dokumentinio kino nominantai surengė vakarą, per kurį vieni kitiems pristatė savo filmus.

Dėl geriausio dokumentinio filmo „Oskaro“ sekmadienį varžysis 5 filmai. Vienas jų – „Restrepo“. Pernai Sandanco festivalyje geriausiu pripažintas filmas pasakoja apie šiurpią Afganistano karių realybę vienoje pavojingiausių šalies vietų – Korangalio slėnyje.
 
Vienas filmo režisierių yra laimėjęs pasaulio spaudos fotografijų konkursą už nuotraukas iš Afganistano. Režisierius sako, kad pabuvęs ir filmavęs Afganistane nė kiek nesistebi šių dienų įvykiais Artimuosiuose Rytuose.

„Iš tikrųjų ten nėra kitos alternatyvos, žmonės nusipelnė turėti balsavimo teisę ir apsispręsti. Manau, tai nuostabu, tikiu, ši banga nuvilnys per visą arabų pasaulį“, – sakė režisierius Sebastienas Jungeris.

Kitą aktualią temą nagrinės Kanuose rodytas filmas „Savų darbas“, kurį kūrėjai pristato kaip 2008-ųjų pasaulinės finansų krizės anatomiją. Režisierius sako, kad ir šiandien beveik niekas nepakito.

„Deja, nebėra didelio skirtumo, nedaug kas pasikeitė. Deja, žmonės galvoja, kad per ateinančius 10–15 metų ne kas ir pasikeis. Viską sakau su „deja“, – teigė režisierius Charlesas Fergusonas.

Dar vienas pretendentas – filmas „Išėjimas per suvenyrų krautuvę“, kuriame prancūzas Thierry Gueta bando surasti savo tapatybę slepiantį mįslingąjį grafitų menininką Banksy.

„Negaliu nieko pakomentuoti. Aš nežinau, kur jis yra ir kur jis bus sekmadienį ar ką jis rengiasi daryti. Tikriausiai turėčiau žinoti, bet turiu jus nuvilti, nežinau“, – sakė filmo „Išėjimas per suvenyrų krautuvę“ prodiuseris Jamie D`Cruzas.

Kiti du filmai pretendentai – „Sąvartynas“ apie Rio de Žaneiro sąvartynuose kuriamus paveikslus iš šiukšlių bei „Dujų šalis“. Kas iš jų laimės, paaiškės šį sekmadienį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų