Pereiti į pagrindinį turinį

Panevėžio rajone meniškai liepsnojo šiaudinis dvaras

Panevėžio rajone meniškai liepsnojo šiaudinis dvaras
Panevėžio rajone meniškai liepsnojo šiaudinis dvaras

Maždaug prieš mėnesį iš šiaudų vietos entuziastų sukurtos didelės skulptūros, vaizduojančios dvarą, suliepsnojo per misteriją „Liepsnos šokis“.

Šeštus metus Vėlinių išvakarėse Panevėžio rajono Naujamiesčio miestelį suplūdo minios žiūrovų, norėjusių išvysti įspūdingą reginį – degantį šiaudinį dvarą.

Šiemet sukurtų skulptūrų tema – „Atgiję žingsniai sename dvare“. Jei anksčiau buvo kuriami tik personažai, tai šiemet iš šiaudų Panevėžyje sukurtas visas autentiškas dvaro ansamblis: fontanai, karieta, supynės, suoliukai, žibintai, arkliai, kurtai, tvoros ir dvaro   Didieji vartai. Į arklio traukiamą karietą galėjai įsėsti, šiaudinėse poilsiavietėse pailsėti, atsigerti arbatos.

Vienuolika ritinių šiaudų skulptūroms dovanojo vietos ūkininkas, o jų karkasams lazdynų parūpino miškininkai. Nevengta ir improvizacijų, juk šiaudai – ypatinga medžiaga kūrėjui.

Pasak misterijos sumanytojų, sudeginta viso mėnesio kūryba, nuostabus dvaras, kurį aplankė per tris tūkstančius svečių.

 „Artėjant Vėlinėms, ugnis turi dar didesnę prasmę. Gražus šiaudinių skulptūrų pleneras labai nuostabiai užbaigiamas ugnies šokiu“, – sakė   renginio organizatorė Vigyta Dumbrienė.

„Man tai labai smagu, nes mes taip ir norėjome   padaryti. Ir gražus oras ir, matot, kiek daug žmonių susirinko“, – pavykusiu renginiu džiaugėsi Naujamiesčio kultūros centro darbuotoja Rimantė Serdikevičienė.

Sutemus liepsnose skęstančios 5–8 metrų aukščio skulptūros ir jas lydinti muzika tarsi priminė senąsias lietuvių tradicijas, simbolizuojančias materialaus pasaulio trapumą ir gamtos harmoniją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų