Pereiti į pagrindinį turinį

Paryžiuje atidaroma S.Kubricko paroda

Paryžiuje atidaroma S.Kubricko paroda Paryžiuje atidaroma S.Kubricko paroda Paryžiuje atidaroma S.Kubricko paroda Paryžiuje atidaroma S.Kubricko paroda Paryžiuje atidaroma S.Kubricko paroda Paryžiuje atidaroma S.Kubricko paroda Paryžiuje atidaroma S.Kubricko paroda Paryžiuje atidaroma S.Kubricko paroda Paryžiuje atidaroma S.Kubricko paroda Paryžiuje atidaroma S.Kubricko paroda Paryžiuje atidaroma S.Kubricko paroda Paryžiuje atidaroma S.Kubricko paroda Paryžiuje atidaroma S.Kubricko paroda

Paryžiaus sinematekoje atidaryta režisieriaus Stanley Kubricko paroda, apžvelgianti visą jo kūrybą, praneša LTV „Panorama“.

Paroda parengta bendradarbiaujant su Vokietijos kino muziejumi Frankfurte ir režisieriaus S. Kubricko našle. Pirmą kartą ji sukomplektuota prieš šešerius metus ir eksponuota daugelyje šalių, o trečiadienį bus atidaryta Paryžiaus sinematekoje.

„Mes įdėjome tiek daug darbo, meilės ir entuziazmo, todėl tikimės, kad lankytojai, atėję čia, tikrai pasakys: „Oho!“ Sukurti gerą filmą nelengva, turi daug ir sunkiai dirbti, mylėti kiekvieną jo dalelę. Sąmoningai naudoju žodį „mylėti“, nes tai nėra „ mėgti“, turi degti aistra, kokia degė S. Kubrickas“, – teigė S. Kubricko prodiuseris Janas Harlanas.

Parodoje eksponuojami S. Kubricko archyvai, užrašai, nuotraukos, filmų scenarijai, laiškai, kostiumai. Čia taip pat galima išvysti instaliacijų ar nebaigtų projektų detalių.

„Rytoj į parodą ketina ateiti keli mano anūkai. Jie jau gana dideli, kad galėtų žiūrėti jo filmus ir suvokti, kas buvo jų senelis. Vienas jų jau matė filmą „Plačiai atmerktos akys“, jis buvo sukrėstas. Jauniems žmonėms jo filmai – karti piliulė“, – kalbėjo režisieriaus našlė Christiane Kubrick.

Šią parodą lydės ir S. Kubricko filmų retrospektyva. Taip pat sinemateka rengia akciją – visi norintys gali atsiųsti trumpą filmą apie S. Kubricką ir laimėti kelionę į Niujorką.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų