Pereiti į pagrindinį turinį

Paryžiuje Šv. Kristoforo orkestras rinko aukas Haičiui

A. Ufarto / BFL nuotr.

Šv. Kristoforo orkestras paryžiečiams padėjo rinkti aukas Haičiui. Atėję į Lietuvos atlikėjų koncertą žmonės aukojo pinigus muzikos mokytojams Haityje.

Labdaros koncertui Paryžiuje Šv. Kristoforo orkestras parengė programą, kurioje ir Haičio kompozitoriaus Justino Elie muzika. Solo su orkestru grojusi smuikininkė Žydrė Ovsiukaitė sako, kad rengtis koncertui buvo įdomu, muzikoje daug netradicinių, kitos kultūros intonacijų. Kūrinys „Legenda apie Haitį“ buvo skirtas paryžiečiams, atėjusiems į Siureno katedrą.

„Kai atsitinka pasaulyje didelės nelaimės, man atrodo, kad jos kiekvieno širdį sudrebina. Tokie koncertai, labdaros fondai, mano nuomone, labai sveikintini –kviesčiau kuo dažniau tokius renginius rengti ir į juos vaikščioti“, – sako smuikininkė Žydrė Ovsiukaitė.

Labdaros vakarą padėjęs rengti prancūzų kalbos dėstytojas Alainas Rechneris prieš 35 metus dirbo Vilniaus universitete ir nuo tų laikų palaiko draugiškus ryšius su Lietuva. Tarpininkavęs Šv. Kristoforo orkestrui ir prancūzams A. Rechneris sako, kad jam patikusi idėja padėti Haičio muzikos mokykloms, todėl kai sužinojo, kad į Paryžių su koncertais atvyksta vienas Lietuvos kamerinių orkestrų, kreipėsi su prašymu prisidėti prie gražios UNESCO globojamos akcijos.

Prieš ketverius metus per Haitį nuniokojusį žemės drebėjimą žuvo 50 tūkst. žmonių. Už surinktus pinigus prancūzai į Haitį siųs muzikos mokytojus, kurie padės vietos pedagogams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų