Pereiti į pagrindinį turinį

Paskelbta „Muziejų kelio“ programa

2015-05-12 20:54
V.Skaraičio/BFL nuotr.

Lietuvos muziejų asociacija paskelbė kitą savaitę prasidėsiančio „Muziejų kelio“ programą. Iš viso per keturis mėnesius daugiau nei 60 Lietuvos muziejų pakvies į daugiau nei 100 renginių.

Jau ketvirtus metus rengiamas „Muziejų kelias“ prasidės gegužės 18-ąją – Tarptautinę muziejų dieną. Renginys tradiciškai vyks visuose regionuose: prasidės Dzūkijoje, nuo birželio 15-osios persikels į Suvalkiją, Žemaitijoje renginiai prasidės liepos 12-ąją, Mažojoje Lietuvoje – rugpjūčio 10-ąją, o paskutinę rugpjūčio dieną persikels į Aukštaitiją. Šiame regione „Muziejų kelias“ ir baigsis rugsėjo 27-ąją – per Tarptautinę turizmo dieną.

Iš viso per keturis mėnesius, kiek truks „Muziejų kelias“, jame dalyvaus 67 šalies muziejai, įvyks 104 renginiai. Šiemetinio „Muziejų kelio“ tema – liaudies meno grožis.

„Pasirinkome temą liaudies meno grožis. Šiuos metus Seimas patvirtino regionų metais ir mūsų programa įsikomponuoja. Atrasdami tą grožį tikrai susipažinsime su mūsų savitu liaudies menu“, – sako Muziejų asociacijos valdybos pirmininkas Raimundas Balza.

Pristatydami kiekvienas savo regioną, programų koodinatoriai kvies į renginius, parodas, susitikimus su kūrėjais, edukacinius užsiėmimus, tradicinių kiekvieno regiono patiekalų ragavimus ar tiesiog aplankyti tas vietas, kuriose dar nesate buvę.

„Labai įdomus muziejus Šilavoto „Davatkynas“, – sako projekto programos koordinatorius Suvalkijoje Tomas Kukauskas.

„Mūsų regionas pats jauniausias, neseniai įgijęs statusą, mums labai svarbu pristatyti, kas mes esame iš tiesų, kas yra tas regionas ir kaip jis pats supranta save“, – sako projekto programos koordinatorė Mažojoje Lietuvoje Asta Grušelionienė.

Pasak R. Balzos, nors muziejų kelias tampa tradiciniu renginiu ir jau rengiamas ketvirtus metus, šiemet finansavimas jam sumažėjo.

„Suma nedidelė ir ji nueina į viešinimo projektus, nes šiaip renginiai organizuojami muziejų. 10 tūkst. eurų – muziejui skirti pinigai“, – sako Muziejų asociacijos valdybos pirmininkas R. Balza.

Pasak jo, pirmą kartą 2012 metais „Muziejų kelio“ renginiuose apsilankė beveik 30 tūkst. lankytojų, pernai jų skaičius išaugo beveik dvigubai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų