Pilių ir dvarų asociacija pristato vaizdo klipą: kviečia pažinti Lietuvos dvarus

  • Teksto dydis:

Naujuoju vaizdo klipu, kuriame atskleidžiamas gamtos, istorinių pilių ir dvarų grožis, Lietuvos pilių ir dvarų asociacija skatina keliauti po Lietuvą ir pažinti jos kultūrinį paveldą.

Kviečia keliauti

Pilys ir dvarai, žaliuojančių parkų supami architektūriniai ansambliai, gaubiami istorinio šydo, lyg brangakmeniai nubarstantys visos Lietuvos kraštovaizdį... Juose saugoma Tėvynės ir kiekvieno iš mūsų praeities dalelė.

Lietuvos pilių ir dvarų asociacija, vykdydama projektą „Pažinkime Lietuvos dvarus“, kviečia visus pažvelgti iš arčiau, daugiau sužinoti apie kultūros paveldo objektus, apsilankyti dvaruose ir patirti unikalią jų atmosferą. Juk šiuo, pavasario laikotarpiu kelionės po žydinčią mūsų šalį paliks ypač gražių įspūdžių.

Naujajame vaizdo klipe – užburiantys gamtos ir istorinių pastatų vaizdai

Magišką pilių, dvarų ir pačios Lietuvos grožį atskleidžia vykdant projektą sukurtas vaizdo klipas. Už kadro – ilgos kelionės per Lietuvą, įvairiausios oro sąlygos, didžiulės kūrėjų kantrybės, užsispyrimo, o kartais netikėtų sprendimų reikalavęs procesas. Rezultatas – užfiksuoti dieną pasitinkančios gamtos vaizdai, rūkuose skendinčios medžių viršūnės ir pilies bokštai, saulės nutvieksti istoriniai pastatai iš paukščio skrydžio. Prisilietus meniškai rankai visa tai naujajame vaizdo klipe supinama į trumpą, bet kerinčią istoriją.

Besimainantys pilių ir dvarų, jų aplinkos ir gyvybe alsuojančios gamtos vaizdai nukels į užburiančią pasaką, o balsas už kadro pakvies tapti jos herojais. Kurios pilies, kurio dvaro vartus norėtųsi praverti šiemet?

Siekiama garsinti pilių ir dvarų kultūrinį paveldą

Lietuvos pilių ir dvarų asociacija šiuo metu vienija 64 pilių ir dvarų paveldo išsaugojimu besirūpinančius narius, fizinius ir juridinius asmenis, kurių pastangomis senuosiuose istoriniuose Lietuvos pastatuose saugomos praeities vertybės, vykdomos kultūrinės veiklos, buriasi vietos bendruomenės.

Įvairiomis vykdomo projekto veiklomis Lietuvos pilys ir dvarai pristatomi šalies ir užsienio auditorijai kaip lankytini objektai, unikalios istorinės vietos, vietovių kultūriniai, traukos centrai, neatsiejama šalies įvaizdžio dalis. Juk kaip stipriai skirtųsi Lietuvos kraštovaizdis nuo šiandieninio, jei dvarai nebūtų išsaugoti, sunyktų, ir kiek gilios praeities žmonių gyvensenos, išminties pėdsakų būtų negrįžtamai prarasta.

Lietuvos pilių ir dvarų asociacijos prezidentas Gintaras Karosas sako, kad „pilys ir dvarai labai svarbūs Lietuvai įvairiais aspektais. Net jei nieko juose nevyktų, šie objektai – mūsų kraštovaizdžio dalis, be kurios aplinka būtų visiškai kitokia, gerokai skurdesnė. Vieni dvarai šiandien vertingi kaip architektūros ansambliai, kiti – kaip iškilių asmenybių gyvenimo vietos, dar kiti – kaip vieninteliai kaimiškų vietovių kultūros skleidimosi centrai.“

Lietuvos pilių ir dvarų asociaciją bei jos narių kultūros paveldo objektus garsinantis dvejų metų trukmės projektas „Lietuvos pilių ir dvarų žinomumo didinimas elektroninės rinkodaros priemonėmis“ finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių