Pereiti į pagrindinį turinį

Pjesė dviem, o gal mūsų atspindys veidrodyje?..

2003-05-02 09:00

SCENA

Pjesė dviem, o gal mūsų atspindys veidrodyje?..

Spektaklyje “Pizos bokštas” pagal N.Ptuškinos pjesę nėra vardų. Tik Jis ir Ji. Prieš mus - tipiška gyvenimo istorija. Veiksmas vyksta šeimyninio ginčo stiliumi.

Per daugelį metų moteris sukaupė daugybę neišsakytų pretenzijų. Jis ją vadina “senomis šlepetėmis”, į kurias įsispyrus žmonėms pasirodyti gėda, o išmesti gaila. Iš pat pradžių jų santykiai grindžiami pagal “klasikinės santuokos” principą: mergina pastojo, teko susituokti. Dabar, prisiminusi savo žmogiškąjį orumą, herojė nutaria palikti vyrą.

Iš pradžių Jis bando sustabdyti “bobų maištą”, po to veiksmas virsta jaudinančia išpažintimi, išsamiai perteikiančia daugelį metų trukusį dviejų nelaimingų žmonių bendrą gyvenimą.

Žiūrovams nevalingai tenka rinktis: kas teisus, kas kaltas, ką užjausti, o ką - apkaltinti. Pizos bokštas... Ištisus amžius jis krypsta, tačiau nenuvirsta. Tačiau šeimyniniame gyvenime viskas kur kas sudėtingiau.

Istorija, kurią pasakoja profesionalūs Maskvos A.Puškino dramos teatro aktoriai, mūsų publikai pažįstami iš Rusijos kino, - Vera Alentova ir Vladimiras Menšovas, verčia žiūrovus pažvelgti ir į save - tarsi į negailestingą veidrodį...

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų