Plintant koronavirusui, parduodama daugiau A. Camus romano „Maras“ egzempliorių

  • Teksto dydis:

Pasaulyje plintant koronavirusui, vėl tapo populiarus 1947 metais pasirodęs Albert`o Camus romanas „Maras“ (La Peste). Specializuotos statistikos tarnybos „Edistat“ duomenimis, Prancūzijoje sausio-vasario mėnesiais knygos pardavimai išaugo beveik keturis kartus.

Pasak tarnybos atstovų, per pirmas aštuonias šių metų savaites šalies gyventojai dažniau negu paprastai pirko „Marą“. Pardavimų pikas buvo pasiektas ketvirtą savaitę, kai buvo pranešta apie pirmuosius infekuotuosius Prancūzijoje: 1,7 tūkst. egzempliorių palyginti su maždaug 450 tą pačią savaitę prieš metus. Vėliau pardavimai ėmė mažėti, bet net ir aštuntą savaitę skirtumas vis dar buvo akivaizdus – maždaug 900 egzempliorių palyginti su 500 prieš metus.

Televizijos kanalas BFM pažymi, kad vienų ar kitų literatūros kūrinių pardavimų augimas neatskiriamai susijęs su visuomenės nuotaikomis. Pavyzdžiui, po teroro aktų 2015 metų lapkritį Paryžiuje ir jo priemiesčiuose, pareikalavusių 130 žmonių gyvybių, ypač populiari buvo Ernesto Hemingway`aus atsiminimų knyga apie gyvenimą Prancūzijos sostinėje „Šventė, kuri visada su tavimi“ (A Moveable Feast). Bet tada tai buvo laikoma optimizmo simboliu, o „dabar vargu ar galima kalbėti apie piliečių norą kuo greičiau nusiraminti“, sakė vienas iš BFM rytinės laidos vedėjų.

Prancūzijos sveikatos apsaugos ministras Olivier Véranas pirmadienį pranešė, kad šalyje nustatytų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius išaugo iki 191. Nuo vasario vidurio jo aukomis tapo trys žmonės.

Naujojo koronaviruso Covid-19 sukelto susirgimo protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta daugiau kaip 70-yje šalių.

Kinijos valdžia iki šiol patvirtino daugiau kaip 80 tūkstančių užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, daugiau kaip 2,9 tūkstančio infekuotųjų jau mirė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių