Po rekonstrukcijos atidaryta Lietuvos ambasada Čekijoje

Pirmadienį Prahoje (Čekija) po rekonstrukcijos atidaryta Lietuvos ambasada, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Naujai pertvarkytos erdvės, neabejoju, bus dažnai naudojamos renginiams, stiprinantiems Lietuvos ir Čekijos draugystę. Tai – ne tik oficialios patalpos, bet dalis Lietuvos, todėl, tikiu, kad Čekijoje gyvenantys tautiečiai su malonumu čia lankysis”, – sakė atidaryme dalyvavęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Kaip BNS informavo ministerija, ambasados rekonstrukcija kainavo beveik 2 mln. eurų, o darbai be projektavimo truko dvejus metus.

1920 metų statybos pastatą Prahoje Lietuva įsigijo 1993-aisiais.

Rekonstrukcijos metu atliktas kapitalinis pastato remontas: įrengta nauja hidroizoliacija, vietoj senų medinių įrengtos naujos gelžbetoninės perdangos, atitinkančios saugumo standartus, perstatytas avarinės būklės garažas, nugriuvusi tvora, perdengtas stogas, įrengta šiuolaikiška šildymo ir vėdinimo sistema, nauja elektros instaliacija, reprezentacines funkcijas atitinkantis interjeras, įrengtas vienas gyvenamasis butas darbuotojui, atnaujintas pastato fasadas.

Taip pat sutvarkyta ambasados teritorija.

Renovuotose ambasados reprezentacinėse erdvėse planuojama rengti šventes, seminarus, verslo susitikimus bei kultūros renginius.

Pirmadienį vykusiame atsidaryme taip pat dalyvavo Čekijos užsienio reikalų ministras Tomašas Petričekas. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių