Pereiti į pagrindinį turinį

Popierinės knygos susigrąžina savo skaitytojus?

VPU bendradarbiaus su Varšuvos universitetu
VPU bendradarbiaus su Varšuvos universitetu / Scanpix nuotr.

Bliūkšta spėjimai, kad skaitmeninės knygos sunaikins tradicines. Specialistų teigimu, tokių knygų pardavimai krenta, o popieriniai leidiniai iš lėto susigrąžina savo skaitytojus.

Judančios iliustracijos, teksto žymėjimas negadinant popieriaus, galimybė reguliuoti šrifto dydį, greitas parsisiuntimas – šie ir dar daugiau elektroninės knygos pliusų jau suviliojo ne vieną šiuolaikinį skaitytoją.

Jau trejus metus beveik vien tik elektronines knygas skaitantis Deividas tikina, kad viskas prasidėjo dėl studijų ir būtinybės gauti naujausią informaciją kuo greičiau.

„Jei aš užsimaniau informacijos, tai nusipirkęs iškart galiu į skaityklę parsisiųsti tą knygą. Man nereikia važiuoti į knygyną, nereikia laukti, jei nėra tos knygos išverstos į lietuvių kalbą“, – elektroninių knygų privalumus vardija Deividas.

„Kalbant apie popierines knygas, jos tikrai išliks, tarkime, meno albumai, fotografijos albumai, kur tiesiog yra būtina turėti knygą rankose, ją ilgai vartyti. Taip pat išliks knygos, kurios yra širdžiai mielos, turi tam tikrą sentimentinę vertę“, – tikina Leidyklos „Vyturys“ vadovas Arūnas Šileris.

Plačiau apie tai žiūrėkite LRT telefonas laidos „Labas rytas, Lietuva“ reportaže.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų