Pereiti į pagrindinį turinį

Populiarieji „Atviro rato“ spektakliai – pajūryje

2007-05-11 09:00

Populiarieji „Atviro rato“ spektakliai – pajūryje

Šiandien ir rytoj Palangoje, kultūros centre „Ramybė“ (Vytauto g. 35) viešės teatras „Atviras ratas“. Tai aktoriaus, režisieriaus, bardo Aido Giniočio suburtas ir išmokytas jaunų aktorių kolektyvas.

Šiandien 20 val. Aidas Giniotis kartu su „Atviro rato“ aktoriais surengs koncertą „Juodraštis“. Rytoj 17 val. mažieji žiūrovai kviečiami į muzikinį spektaklį „Senelės pasaka“, o 19 val. teatras parodys didelio pasisekimo sulaukusią autobiografinę improvizaciją „Atviras ratas“.

Jauni ir talentingi prof. V.Bagdono ir Keistuolių teatro režisieriaus A.Giniočio kurso studentai per ketverius metus pajuto bendrą teatro pojūtį ir gimė vizija – įkurti naują Lietuvoje teatrą jaunimui. Taip 2006-aisiais atsirado teatras „Atviras ratas“.

„Atviras ratas“ – pirmasis spektaklis, kuriuo jaunieji aktoriai, dar būdami studentai, prisistatė, kaip kalbanti savita teatrine kalba, nebijanti eksperimentuoti, improvizuoti ir diskutuoti bendraminčių grupė.

„Atviras ratas” – tai netradicinis teatrinis vyksmas. Jaunuoliai sėdėdami ratu tarp žiūrovų, prisimena savo vaikystės ir paauglystės istorijas, pirmąsias meiles, muštynes, bučinius. Prisimindami praeitį, atkurdami situacijas, būsimieji aktoriai bando išpažinti save, prakalbėti atvira teatrine kalba. Viso vaidinimo metu aidi juokas. Nes iš tiesų kiekvienas mūsų esame išgyvenę panašias istorijas ir panašius stiprius jausmus.

Kiekvieną vaidinimo vakarą „Atviras ratas“ – vis naujas, nes kiekvieną sykį savo prisiminimui aktoriai gali pasirinkti vis kitą partnerį, vis kitą įvykį.

2005-aisiais „Atviras ratas“ pripažintas geriausiu metų spektakliu vaikams ir jaunimui, apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi. 2006-aisiais spektaklis pelnė žiūrovų simpatijų prizą nacionalinės dramaturgijos festivalyje „Versmės“, 2007-aisiais – žiūrovų prizą profesionalių teatrų festivalyje „Vaidiname žemdirbiams“.

S.Nėries „Senelės pasaka“, daugeliui primenanti vaikystę ir tikėjimą paprastais stebuklais, – pirmoji jaunųjų aktorių dovana patiems mažiausiems žiūrovams bei jų tėveliams. Tai spektaklis, kuriame atgiję žinomų pasakų personažai – Žąsinas Moliūgas, trečias brolis Jonas, Našlaitėlė, žalčio žmona Eglė bei daugelis kitų – atvirai ir žaismingai pasakoja savo pačių neįtikėtinas istorijas bei drąsiai kviečia mažuosius kurti pasaką kartu. Pasaką, kur žąsinai gali skraidyti, o žuvys – kalbėti. Kur kiekvienas gali virsti kuo tik panorėjęs, o stebuklai užklupti tada, kai mažiausiai jų lauki ir tikiesi...

Šiemet muzikinis spektaklis-improvizacija „Senelės pasaka“ apdovanota Auksiniu scenos kryžiumi už geriausią spektaklį vaikams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų