Pereiti į pagrindinį turinį

„Pranašas ar atstumtieji“ – neregėta muzikos ir teatro misterija

2005-11-18 09:00

„Pranašas ar atstumtieji“ – neregėta muzikos ir teatro misterija

Klaipėdiečiai greitai turės galimybę pamatyti iki šiol dar neregėto žanro teatrinį pastatymą, į kurį Jungtinis meno centras pakvietė ne vieną šalies scenos įžymybę. Lapkričio 23-iąją 19 val. Klaipėdos muzikiniame teatre bus parodyta ką tik Kaune užgimusi muzikinė teatrinė misterija „Pranašas ar atstumtieji“.

Tai originalus ir novatoriškas, Lietuvoje dar nematytos stilistikos kūrinys. Naujasis sceninis pastatymas sujungė įvairiausius teatro žanrus – „gyvą“ muziką, vokalą, dramą, pantomimą, šokį, videoinstaliacijas. Pirmą kartą vakar parodyta Kauno dramos teatre, spektaklio premjera keliauja po Lietuvą – pabuvos Panevėžyje, Klaipėdoje, Vilniuje, Šiauliuose.

Kūrinio siužete persipina protas ir aistra – amžinas jų konfliktas, emocijos, skausmas ir viltis, nesuderinamumas ir sielų giminystė. Įdomus „Pranašo ar atstumtųjų“ režisūrinis sprendimas: analizuojami ligoniai - žmonės psichiatrijos klinikoje sutapatinami su visuomenės sluoksniais.

Šio pastatymo vertę lemia jo kūrėjai ir atlikėjai, jų įtaigumas. Pastatymui buvo suburta aukščiausios klasės savo srities profesionalų komanda.

Misterijos kūrėjai – vilniečiai kompozitorius Rokas Radzevičius ir libreto autorius Rimvydas Stankevičius bei Kauno pantomimos teatro režisierius Arūnas Katkauskas. Judesio konsultantas – pantomimos žanro pradininkas Lietuvoje rygietis Modris Tenisonas, kurio 60-mečiui ir dedikuojamas šis kūrinys. Statant spektaklį dirbo ir choreografai – hip hopo šių metų pasaulio čempionas kaunietis Marijanas Staniulėnas, šokėja Rasa Butrimavičiūtė, šokusi pas garsius JAV ir Ispanijos choreografus. Kostiumus pastatymui sukūrė dizainerė Kristina Kolevaitytė, videoprojekciją – teatro ir kino režisierius Arvydas Lebeliūnas.

Pranašo vaidmenyje pamatysime, išgirsime aktorius Kostą Smoriginą ir Gediminą Storpirštį. Joga – Vitalis Rumšas. Misterijoje taip pat pasirodys Kauno pantomimos teatro aktoriai, šokio teatro „Aura“, neoklasikinio šokio grupės „Releve“, „Studijos M“ šokėjai, Vilniaus ir Kauno dramos teatrų aktoriai, dainininkės Aistė Smilgevičiūtė, Neda Malūnavičiūtė, Darius Mickus ir Dainius Urbanavičius iš grupės „Rebelheart“, Lietuvos filharmonijos muzikantai.

„Jie sukūrė ne „tradicinę“ roko operą, nors šis sceninis pastatymas turi daug jos elementų. Tai „neįrėmintas“, laisvai traktuojamas, bet vientisas kūrinys, tarsi įvairių žanrų muzikinis lydinys, priimtinas skirtingo skonio ir amžiaus žiūrovui“, - sakė projekto prodiuseris Audronis Vitkauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų