Pratęstas terminas deleguoti Lietuvos kultūros tarybos narių rinkėjus

  • Teksto dydis:

Daliai organizacijų laiku nepateikus Lietuvos kultūros tarybą rinksiančių rinkėjų, terminas deleguoti šiuos asmenis pratęsiamas iki liepos 8 d., antradienį pranešė Kultūros ministerija.

Šie rinkėjai turės atrinkti 20 kandidatų į Lietuvos kultūros tarybos narius, iš jų kultūros ministras su Lietuvos kultūros ir meno taryba pasirinks dešimt ir teiks naują tarybos sudėtį tvirtinti Vyriausybei.

Pagal nustatytą tvarką, rinkėjus turi deleguoti kultūros, meno, mokslo ir nepriklausomos organizacijos bei tautinių mažumų bendrijos.

Kultūros ministerija pabrėžė, kad jeigu organizacijos ir per pratęstą terminą nepateiks rinkėjų, Kultūros tarybos rinkimai vyks, kaip suplanuota.

Naujos sudėties taryba turi pradėti veikti po metų – nuo 2025 metų birželio 8 dienos.

Kultūros tarybos narių kadencija trunka ketverius metus, tas pats asmuo tarybos nariu gali būti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Pretendentus į Lietuvos kultūros tarybos narius gali siūlyti fiziniai ir juridiniai asmenys.

Lietuvos kultūros taryba įgyvendina valstybės politiką kultūros ministrui pavestose valdymo srityse, vykdo viešojo administravimo, kultūros tyrimų ir kitas funkcijas, skirsto lėšas kultūros projektams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių