Pereiti į pagrindinį turinį

Premjera – „Tas, kuris gauna antausius“

Premjera – „Tas, kuris gauna antausius“
Premjera – „Tas, kuris gauna antausius“

Savaitgalį premjera rusų dramos teatre – spektaklį pagal rusų simbolisto Leonido Andrejevo pjesę čia stato teatro vadovas Jonas Vaitkus.

„Tas, kuris gauna antausius“, rusų simbolisto Leonido Andrejevo pjesė, parašyta 1916-aisiais. Pasak pjesę statančio režisieriaus Jono Vaitkaus, ši prieš beveik šimtą metų parašyta pjesė, aktualumo nepraranda ir šiais laikais.   

„Tas autorius turėjo savo pasaulį, gilinosi į žmonių psichologiją, net į tą literatūros, meno žmonių pasaulį, nemažai nukentėjęs dėl aktualios dramaturgijos, kuri užplūdo visas scenas, išstumiamas tikras teatras“, – sakė režisierius.

Pjesės veiksmas vyksta Prancūzijos didmiesčio cirke, kai į jį netikėtai atklysta žmogus ir pareiškia norą tapti klounu. Jis ir tampa tuo, kuris per pasirodymus gauna antausius. Pagrindinį vaidmenį spektaklyje kuria Valentinas Kirejevas.

„Žinote, ten, kur pas mus prie mados pastatoma cirko palapinė, tai aš su sūnumi nueinu į cirką ir toks džiaugsmas jį apima. Ir po pasirodymo per pertrauką, kai suskamba skambutis, vėl grįžti, sūnus man sako – tėti, einam namo. Taip, kaip ir mano personažas, jis atėjo į cirką, o po pertraukos išėjo namo“, – pasakojo V. Kirejevas.

Spektaklio premjera balandžio 21 ir 22 dienomis. Tai antrasis spektaklis teatre, kuris bus rodomas su lietuviškais titrais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų