Prezidentūroje ir Vyriausybėje bus pagerbti muzikos konkursų laureatai

  • Teksto dydis:

Penktadienį Prezidentūroje ir Vyriausybėje bus pagerbti pernai tarptautiniuose konkursuose aukščiausius apdovanojimus laimėję Lietuvos muzikai ir jų pedagogai.

Lietuvos muzikų rėmimo fondo direktorė Liucija Stulgienė BNS sakė, kad iš pradžių prezidentė Dalia Grybauskaitė įteiks savo sveikinimo raštus, o vėliau Vyriausybėje bus išdalinti premjero, ministrų kabineto narių, rėmėjų, savivaldybės paskatinimai.

„Tai ne fondo prizai, mes tik sutelkiame visus“, - teigė ji.

Anot L.Stulgienės, iš viso numatoma pagerbti per 100 laureatų ir daugiau kaip 60 juos rengusių pedagogų.

Į apdovanojimus tradiciškai kviečiami konkursuose pasižymėję muzikos mokyklų auklėtiniai nuo 15 metų, studentai nei ugdymo jau baigusieji muzikai.

„Tai ir pianistai, ir smuikininkai, ir akordeonininkai, dainininkai, ypač daug iš Muzikos ir teatro akademijos, Vytauto Didžiojo universiteto, M.K.Čiurlionio menų mokyklos“, - sakė Lietuvos muzikų rėmimo fondo direktorė.

Šis fondas muzikų pagerbimą organizuoja kasmet jau daugiau kaip 20 metų.


Šiame straipsnyje: muzikalaureatasapdovanojimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimondas M.

Raimondas M. portretas
Būsimam Lietuvos Prezidentui ar Prezidentei belieka tik akylai stebėti kaip dirba dabartinė Lietuvos Prezidentė ir tapus Lietuvos Prezidentu ar Prezidente tęsti jos daromus darbus. Pirmoji Lietuvos ledi visada atsiranda reikiamu laiku reikiamoj vietoj.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių