„Purpurinis vakaras 2018”: partizanų dainos, premjeros ir naktys be miego

  • Teksto dydis:

Šios vasaros plane bardų muzikos gerbėjai seniai pasižymėję – priešpaskutinis vasaros savaitgalis Anykščiuose.

Vienuoliktą kartą Dainuvos slėnis, o ir visas miestas pasiners į istoriją, kurią kasmet kuria gera muzika, sielą jaudinanti poezija, puiki literatūra, įspūdingos šviesos ir atsidavusi publika. Šių metų festivalio „Purpurinis vakaras” organizatoriai savo renginį dedikuoja Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 100-mečio jubiliejui.

„Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šimtmetis – įspūdinga šventė. Kad ir kiek šiai progai renginių būtų skirta, kiekvieną kartą turime prisiminti, kad be šito šimto metų šiandien negalėtume dainuoti lietuviškai, skaityti lietuviškų knygų ir dalintis savo nuostabiomis literatūrinėmis istorijomis Anykščiuose”, – sako vienas iš festivalio „Purpurinis vakaras”  organizatorių, viešosios įstaigos „Bardai LT” direktorius Benas Jakštas. 

Kaip rašoma pranešime spaudai, festivalio rengėjai šiais metais išskirtinį dėmesį skiria premjeroms. Jau pirmąją festivalio dieną, rugpjūčio 16-ąją, Vyskupo skvere dainų iš naujosios savo plokštelės klausytis kvies  romansų atlikėja Liuba Nazarenko. Tą patį vakarą Anykščių kultūros centre įvyks režisierės Agnės Marcinkevičiūtės dokumentinio filmo apie tapytoją Nomedą Saukienę „Iš kur tas švytėjimas” premjera. Savo poezijos rinkinį „Purpurinis vakaras” pristatys retai viešumoje matoma, bardų atlikėjų itin mėgstama poetė Dalia Saukaitytė.

Unikalų muzikos, šviesos ir vaizdo spektaklį „Broliai” festivalio scenoje parodys dainininkė Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė”. Nuo pat „Brolių” pasirodymo spektaklį lydi sėkmė ir žiūrovų meilė.

Galima sakyti, kad jis tapo nematerialiu paminklu visam Lietuvos partizanų judėjimui. A. Smilgevičiūtei ir „Skylei” talkins vokalinė vyrų grupė.

Lietuvos nepriklausomybės kelius prisimins ir profesorius Vytautas Landsbergis, sutikęs atvykti į „Purpurinį vakarą” ir pasidalinti savo įžvalgomis bei prisiminimais, o Anykščių kultūros kino salėje bus rodomas režisieriaus Sauliaus Baradinsko ir komiko bei prodiuserio Olego Šurajevo kino filmas “Grąžinti nepriklausomybę”. Po filmo kūrybinė grupė žiūrovus pakvies į diskusiją.

Pernai festivalį aplankė daugiau nei penki tūkstančiai žmonių. Festivalio dienomis jau tapo įprasta įsikurti Dainuvos slėnyje, palapinėse šalia upės, atvykti su šeimomis ir į koncertus atsivesti augintinius. Ieškantys komforto viešbučius turėtų užsisakyti jau dabar – festivalio dienomis Anykščiuose laisvų kambarių nebūna.

Šimtmečio festivalis „Purpurinis vakaras” Anykščių Dainuvos slėnyje – rugpjūčio 16-18 dienomis. Sekti programą galite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių