Pereiti į pagrindinį turinį

„Ramybėje“ – įžymaus bioenergetiko pjesė

2007-11-23 09:00

„Ramybėje“ – įžymaus bioenergetiko pjesė

Rytoj 16 val. Palangos kultūros centre „Ramybė“ (Vytauto g. 35) Klaipėdos jaunimo teatras „Aušra“ pristatys spektaklį pagal Arvydo Daškaus pjesę „Moterys sidabro spalvos akimis“. Spektaklio režisierius ir vieno iš vaidmens atlikėjas - teatro vadovas Antanas Milinis.

Tai spektaklis apie vieną iš aštriausių šiandienos visuomenės problemų - kartų konfliktą. Du personažai – pagyvenęs vyriškis (akt. A.Milinis) ir mergina Elli (akt. Daiva Visockytė) – pradeda narplioti savo gyvenimą nuo kraštutinės neapykantos ir nesuderinamos priešpriešos. Beveik tipiška dabarties situacija: šeima seniai iširusi, vaikai užaugo svetimų globojami ir išnaudojami, pikti, be tikėjimo, be idealų, be atjautos. Kaip atšildyti ir prisijaukinti tokį žmogų? „Teatras yra vienas iš galingiausių instrumentų, kuriuo įmanoma padėti visuomenei išrišti pačius sudėtingiausius konfliktų mazgus“, - įsitikinęs pjesės autorius.

Neseniai Palangoje apsigyvenęs A.Daškus garsėja kaip mistikas, neįprastų reiškinių tyrinėtojas, keliautojas, bioenergetikas, inžinierius, auros fotografas, rašytojas, tapytojas, baladžių kūrėjas bei atlikėjas.

„Visada buvo natūrali paskata mistinius pažinimo klodus išreikšti kūryboje. Sunku pasakyti kodėl, bet artimiausia mano mąstymo modeliui saviraiškos forma – dramaturgija, - tvirtino A.Daškus. - Pačios pirmosios dvi pjesės, parašytos dar praėjusio tūkstantmečio pabaigoje, man pačiam visai netikėtai pelnė aukštus konkursinius apdovanojimus. Tai įprasmino šį eksperimentą, ir nuo to momento dramaturginė kūryba tapo kasdienybe. Esu paskelbęs šešias pjeses, dvi iš jų jau pastatytos scenoje, ant stalo - dar keletas nebaigtų darbų.“

A.Daškaus pjesė „Moterys sidabro spalvos akimis“ turi keletą variantų, vieną iš jų, pavadintą „Tyla”, yra pastatęs Vilniaus Užupio teatras.

Netolimoje ateityje A.Daškus planuoja autoriniuose vakaruose savo poeziją ir balades pristatyti pamario krašte, o pjeses - išleisti atskiru leidiniu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų