S. Kairys: atleidęs M. Ivaškevičių Dramos teatro vadovas prisiėmė didelę atsakomybę

Nusprendęs atleisti Lietuvos nacionalinio teatro dramaturgą Marių Ivaškevičių šio teatro vadovas Martynas Budraitis prisiėmė didelę atsakomybę, sako kultūros ministras Simonas Kairys.

Vis dėlto jis pabrėžia, jog formuoti savo komandą yra jo teisė, o ministerija neturėtų kištis į vidinius įstaigos procesus.

„Nacionalinio dramos teatro direktorius savo sprendimu prisiėmė tikrai didžiulę atsakomybę kalbant apie teatro ateitį, apie visą teatro evoliuciją ir tai bus tikrai nemenka užduotis naviguoti pasitelkiant tuos sprendimus, kurie buvo padaryti, – BNS antradienį sakė ministras. – Bet visgi yra ta riba, iki kurios ministerija neturėtų lįsti, kalbant apie pačios įstaigos vidinius procesus ir veiklas tenai“.

Teatro teigimu, M. Ivaškevičiaus pareigos „tampa perteklinės“ pradėjus dirbti trims naujiems meno vadovams. Pats dramaturgas sako, jog yra atleidžiamas, nes tapo nebeparankus vadovui, o šis, atleidęs dalį savo komandos, taip pat turėtų trauktis ar būti atleistas ir taip pasitikrinti pasitikėjimą naujame konkurse.

S. Kairys sako nenorintis komentuoti vidinių diskusijų, tačiau pabrėžė, jog sprendimas atleisti M. Ivaškevičių, o anksčiau – meno vadovą Oskarą Koršunovą, nereiškia, jog šie kūrėjai nebebus laukiami teatre.

„Kas man yra svarbu kaip kultūros ministrui – kartais ir viešojoje erdvėje atsiranda tokių indikacijų, kurių neturėtų būti: ar tai būtų Oskaras Koršunovas, ar tai būtų Marius Ivaškevičius, bet kokiu atveju, kaip jų tie ginčai bepasibaigtų, jie yra kūrėjai ir jiems ir Nacionalinio dramos teatro scena privalo būti atvira“, – sakė ministras.

Sausio pabaigoje teatro direktorius M. Budraitis pranešė į meno vadovo pareigas paskyręs tris režisierius – Kamilę Gudmonaitę, Eglę Švedkauskaitę ir Antaną Obcarską.

S. Kairys pabrėžė, jog sprendimas atiduoti vadovavimą teatrui į trijų jaunų režisierių rankas taip pat yra labai pozityvus.

„Man atrodo, kad pasitelkti jaunus režisierius, juos tokiu būdu įtraukti į procesą, yra labai pozityvu, nes aš mūsų talentus režisierius sutinku ne Lietuvoje ir turiu įdomių pokalbių, kodėl jie visgi išvyko. Tai, mano galva, tie procesai nėra kažkokie neigiami, – sakė jis.

„Bet akivaizdu, kad ta komanda, kuri atėjo, pradėjo kadenciją, ji išyra, tai komandos nariai tarpusavyje tikrai kelia tokius validžius klausimus vieni kitiems. Bet mano misija šiuo atveju yra reikalauti iš vadovo, kad jeigu jis turi kažkokią viziją, sprendimus, tai matyti, kur jie veda, koks tas rezultatas bus“, – kalbėjo ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Pagaliau atleido

Pilietis

Pilietis portretas
Lietuvoj daug žmonių atleidžia iš darbo...o Ivaškevičiaus negalima. Kodėl? Nežinia kas ir už ką poną kėlė į viršų kaip ant šakių. .. Gal suveiks kitą šiltą vietelę. Ko čia piktintis...nepakeičiamų nėra. Mažas nuostolis teatrui.

Jonas

Jonas portretas
Žmogus, partizanus vadinęs babdirais ir tuo besidudžiuojantis, ar gali būti mūsų kultūros skleidėju?
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių