Šeduvoje rengiamas pirmasis tarptautinis perkusijos festivalis

  • Teksto dydis:

Gegužės 27-29 dienomis vyks pirmasis tarptautinis Šeduvos perkusijos festivalis „Ritmo viražai“, pristatysiantis improvizacijų ir netikėtumų pilnas mušamųjų instrumentų galimybes.

Festivalyje kartu su geriausiais Lietuvos atlikėjais dalyvaus ir garsūs pasaulio muzikantai Timas Daisy iš JAV ir Peteris Bruunas iš Danijos.

„Tikiuosi, kad Šeduva taps perkusijos biblioteka, lobynu, kuriuo galėsime dalintis mes visi, o kartu „Ritmo viražai" taps puikia galimybe Lietuvai papasakoti spalvingas ir modernias perskusijos istorijas visam pasauliui. Šiemet rengiame pirmąjį festivalį, tačiau tai bus tik pradžia“, – sako festivalio meno vadovas Arkadijus Gotesmanas. Jis – vienas žinomiausių Lietuvos perkusininkų, avangardinio džiazo, šiuolaikinės muzikos atlikėjas ir kompozitorius, įvairių projektų iniciatorius, pedagogas. Pernai A. Gotesmanas už nuopelnus Lietuvos džiazui buvo paskelbtas 12-ojo festivalio „Vilnius Jazz” laureatu.

„Ritmo viražai" yra Šeduvos – šių metų mažosios Lietuvos sostinės – dovana visiems muzikos mėgėjams, kurie taip pat bus pakviesti į kūrybines dirbtuves.

Festivalį atidarys Šeduvoje gimęs ir augęs mušamųjų virtuozas Martynas Lukoševičius bei nuo 2006-ųjų gyvuojanti perkusininkų grupė „Hand voices“.

Gegužės 28 d. 14.00 val. laukia kūrybinės dirbtuvės su A. Gotesmanu ir T. Daisy, o 17.30 val. numatytas Mykolo Eivos (mušamieji) ir Arno Mikalkėno (akordeonas) koncertas. 

T. Daisy – Čikagoje įsikūręs muzikantas, perkusininkas ir kompozitorius, jau nuo 1997 metų užsiimantis improvizacine ir kompozicine muzika. Menininkas tiria sąsajas tarp akustinių ir elektroninių garsų naudodamasis įvairiais objektais, tokiais kaip radijo imtuvai, žadintuvai, būgnai, patefonai ir kiti. Jis bendradarbiavo su daugybe pasaulyje garsių muzikantų,

Muzikantai Mykolas Eiva (mušamieji, elektronika, objektai) ir Arnas Mikalkėnas (mušamieji, elektronika, objektai) susipažino besimokydami Kauno Juozo Gruodžio konservatorijoje ir muzikinį bendradarbiavimą tęsia iki šiol. Šeduvos perkusijos festivalyje bus atliekamos originalios dueto kompozicijos. 

Gegužės 29 d. 14.00 val. – Igno Kasikausko (mušamieji) ir Danieliaus Pancerevo (saksofonas) koncertas, o 18.00 val. – festivalio baigiamasis koncertas ,,Perkusinės atvirutės“.

I. Kasikauskas ir D. Pancerevas yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai. Jie, įkvėpti J. Coltrane muzikos, nutarė kurti ir groti kartu. Pirmasis šio dueto debiutas įvyko pernai jaunųjų talentų konkurse „Vilnius Jazz Young Power 2015“. 

Peter Bruun mušamaisiais groja nuo trejų metų ir iki šiol nesiliauna ieškoti savito braižo. Jis studijavo Karališkosios Danijos muzikos konservatorijoje, o dabar dėsto Kopenhagos ir Orhuso konservatorijose bei veda įvairius meistriškumo kursus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių