Septynioliktas „Aukso paukštės“ skrydis per Lietuvą

  • Teksto dydis:

Kaip ir kiekvieną pavasarį, pagerbti geriausių mėgėjų meno kolektyvų gimtinėn atskrenda „Aukso paukštės“ – šia nominacija Lietuvos liaudies kultūros centras ir Pasaulio lietuvių Dainų šventės fondas įvertina geriausius metų kolektyvus ir jų vadovus už reikšmingą ir aktyvią meninę veiklą, už naujas programas, laimėtas prizines vietas.

„Kai prasmingai puoselėjamos gimtojo krašto kultūros tradicijos ir mėgėjų meno kolektyvų bei etninės kultūros pastangos, o garsas apie tai pasklinda po šalį (ir ne tik), tada atskrenda Aukso paukštė. Šis žymuo, nominacijos laureato įvardijimas, įpareigoja padėti šalies visuomenei atsirinkti kultūros vertybes, priminti, koks prasmingas gali būti žmogaus laisvalaikis ir kokių atsidavusių, gabių esama dainų, šokių, muzikos mokytojų, etninės kultūros paveldo saugotojų“, – sako komisijos narė, Lietuvos liaudies kultūros centro direktoriaus pavaduotoja Vida Šatkauskienė.

Šiemet kiekvieno žanro kolektyvams vertinti sudaryta kompetentinga komisija atrinko 13 laureatų. Geriausiu suaugusiųjų choru ir vadovėmis tapo Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro jaunimo mišrus choras „Melomanai“ ir Jovita Bražukienė bei Nerilė Bernotienė, geriausiu vaikų arba jaunimo (moksleivių) choru ir vadove paskelbti Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos mišrus jaunimo choras „Atžalynas“ ir Dalia Pilipavičienė, o Šakių rajono Sintautų kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Mozaika“ ir jo vadovas Deividas Kerevičius gavo geriausio vokalinio ansamblio apdovanojimą.

Geriausio krašto folkloro ansamblio ir vadovo nominacija skirta Marijampolės laisvalaikio ir užimtumo centro folkloro ansambliui „Žibinyčia“ ir Žydrūnui Rutkauskui, geriausiu miesto folkloro kolektyvu ir vadovu tapo Vilniaus miesto etninės kultūros bendrijos folkloro ansamblis „Radasta“ ir Saulius Bružas bei Audronė Vakarinienė.

Geriausiu vaikų teatru ir vadove paskelbtos Anykščių kultūros centro Troškūnų vaikų ir jaunimo teatro studija „Mes“ ir Jolanta Pupkienė, o geriausiu jaunimo (moksleivių) teatru ir vadovėmis – Raseinių meno mokyklos mokomasis teatras „Svajoklis“ ir Albina Damašauskienė bei Akvilė Damašauskaitė.

Geriausio liaudiškų šokių ansamblio ir vadovų apdovanojimą laimėjo Joniškio kultūros centro pagyvenusiųjų liaudiškų šokių ansamblis „Jievaras“ ir vadovas Vitoldas Krajinas, instrumentinės grupės vadovė Edita Rudienė bei vokalinės grupės – Alfreda Gavorkienė. Geriausia liaudiškų šokių grupe ir vadovu tapo Panevėžio kultūros centro bendruomenių rūmų vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Verdenė“ ir Petras Vytautas Murauskas.

Geriausiu pučiamųjų instrumentų orkestru pripažintas Remigijaus Vilio vadovaujamas Panevėžio rajono Naujamiesčio kultūros centro-dailės galerijos vario dūdų orkestras „Aukštyn“, o Visagino kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Samanyčia“ ir vadovas Aurimas Gudas – geriausia liaudiškos muzikos kapela ir vadovu.

Geriausio naujai susikūrusio mėgėjų meno kolektyvo ir vadovo nominacija atiteko Pasvalio mišriam chorui „Canticum novum“ ir jo vadovui Rimvydui Mitkui.

Nominacija „Už nuopelnus tautinei kultūrai“ šiemet bus įteikta pedagogui, Dainų švenčių pučiamųjų orkestrų vyriausiajam dirigentui, Vilniaus Žirmūnų gimnazijos pučiamųjų instrumentų orkestro „Septima“ vadovui Vytautui Skripkauskui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių