Pereiti į pagrindinį turinį

Šeši J.Nekrasovo rečitaliai – uostamiesčio publikai

2011-02-19 02:40
Šeši J.Nekrasovo rečitaliai – uostamiesčio publikai
Šeši J.Nekrasovo rečitaliai – uostamiesčio publikai / Darijos Vasiliauskienės nuotr.

Antradienį Klaipėdos universiteto koncertų salėje baigiamąjį koncertą iš šešių rečitalių ciklo skambins klaipėdietis pianistas Jurijus Nekrasovas.

Pažymėdamas savo koncertinės veiklos 40-metį pianistas dar praėjusį pavasarį pradėjo groti nemokamų koncertų ciklą savai – mylimo uostamiesčio publikai.

61-erių atlikėjas neslėpė, kad turi ypatingų sentimentų Klaipėdai, kurioje įsikūrė 1982-aisiais, dabar dirba koncertmeisteriu Klaipėdos universitete.

1972-aisiais jis baigė Saratovo konservatoriją, gyvendamas Rusijoje pagrojo per 300 rečitalių, o nuo tol, kai atvažiavo į Klaipėdą, vien šiame mieste yra skambinęs daugiau nei 1000 solinių koncertų.

Pernai sugalvojo pagroti nemokamai visiems. Ir ne vieną, o keturis koncertus. Paskui jų ciklas išaugo iki šešių.

Jo koncertuose J.Nekrasovas jau skambino J.Bramso, S.Rachmaninovo transkripcijas, S.Prokofjevo fortepijoninį solo siuitai, 1937-aisiais parašytai V.Šekspyro „Hamletui“ ir tik kartą atliktai radijo įrašui. Taip pat koncertuose skambėjo jo itin mėgstama A.Chačaturiano muzika. Jo parengtoje 1940–1980 metų muzikos programoje uostamiesčio publika galėjo išgirsti Maskvos autorių J.Čiugunovo, L.Čižiko, A.Cfasmano muziką, pastarojo džiazo kompozicijas ir koncertines fantazijas D.Geršvino, M.Blanterio, I.Dunajevskio kūrinių temomis.

Atskiroje programoje „Iš Amerikos muzikos istorijos“ pianistas atliko M.Gottschalko „Groteskinę fantaziją“, S.Barberio „Ekskursus“ į juodaodžių folklorą, L.Bernsteino pjeses „Keturi jubiliejai“, D.Geršvino bei W.Bolcomo regtaimus ir siuitą iš D.Brubeko baleto „Džiazo akcentai“.

Baigdamas šešių koncertų ciklą J.Nekrasovas skambins V.Bacevičiaus Preliudiją, Du groteskus, Meditaciją ir Trečiąją sonatą bei M.Glinkos Variacijas „Lakštingalos“ tema ir A.Chačaturiano Sonatą fortepijonui.

Pianisto J.Nekrasovo koncertas vyks vasario 22 d. 18 val. Klaipėdos universiteto koncertų salėje (K.Donelaičio g. 4). Įėjimas – laisvas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų