Pereiti į pagrindinį turinį

Sibire – sniego žmonių tyrimų institutas

2011-03-24 22:50
Sibire – sniego žmonių tyrimų institutas
Sibire – sniego žmonių tyrimų institutas / Romano Jasulaičio nuotr.

Sibiro pareigūnai paskelbė apie planus atidaryti mokslo institutą, kuris užsiimtų sniego žmonių tyrimais, nors tam ir priešinasi akademikai.

„Instituto ar mokslo centro kūrimas būtų logiška sniego žmogaus tyrimų tąsa“, – teigia Vakarų Sibiro Kemerovo srities administracija, kurią cituoja naujienų agentūra AFP.

Savo galutinį sprendimą srities valdžia ketina paskelbti po ten šiemet vyksiančios tarptautinės sniego žmonėms skirtos konferencijos, teigė vietos valdžios švietimo ir mokslo departamentas.

„Taštagolo mieste vyks tarptautinė konferencija, kurioje dalyvaus žymiausi hominidų ekspertai. Remiantis jos rezultatais ir priimsime sprendimą, ar atidaryti sniego žmogaus mokslinių tyrimų institutą“, – teigia jis.

Sniego žmonės – legendiniai plaukuoti, į beždžiones panašūs padarai, neva gyvenantys Himalajuose. Tačiau kai kas mano, kad sniego žmonių populiacija gyvena ir Rusijoje, atokiose Sibiro vietovėse, tokiose kaip kalnuota pietinė Kemerovo sritis.

Kemerovo pareigūnai cituoja sniego žmonių tyrėją Igorį Burtsevą, kuris teigia, kad šias būtybes tiria apie 30 rusų mokslininkų, kurie planuojamame institute galėtų dirbti kartu.

„Manome, kad sniego žmogus – atskira žmonių evoliucijos šaka. Jis gyvena darniai su gamta“, – cituojamas I. Burtsevas.

Kiek anksčiau jis naujienų agentūrai ITAR-TASS sakė, kad institutas turėtų būti srities valstybinio universiteto dalis. Tačiau universitetas greitai paneigė tokius teiginius, tvirtindamas, kad „sniego žmonių tyrimai nėra Kemerovo universiteto mokslinių komandų tyrimų interesas“.

Kemerovo sritis tvirtinimais, kad čia galima pamatyti sniego žmogų, vilioja ir turistus. Kasmet ji rengia Sniego žmogaus dieną, o šiais metais bus rengiamas ledo skulptūrų konkursas „Sniego žmogaus pasaulyje“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų