Pereiti į pagrindinį turinį

Sibire vėl pasirodė "Sniego žmogus"?

2011-04-01 17:21
Sibire vėl pasirodė "Sniego žmogus"?
Sibire vėl pasirodė "Sniego žmogus"? / Scanpix nuotr.

Rusijos Kemerovo srityje grupė turistų matė keistą būtybę - jie mano, kad tai buvo sniego žmogus, dar vadinamas ječiu, pranešė turistų grupės nariai.

Susitikimas su ječiu įvyko sekmadienį, kovo 27 dieną, ant Žaliojo kalno Taštagolo rajone. Grupė turistų poilsiavo gamtoje, kai staiga iš eglių už keliasdešimties metrų iššoko keista būtybė ir greitai nubėgo žemyn.

"Buvo gerai manyti, kad tai - ne lokys ir ne žmogus. Tai įvyko netikėtai, mano kolegei net telefonas iškrito iš rankų iš baimės, bet vienas draugų, fotografas, sugebėjo jį nufotografuoti", - sakė agentūros pašnekovas.

Drauge jis pažymėjo, kad vytis sniego žmogų niekas nesiryžo, net turėdami omenyje, kad gubernatorius anksčiau paskelbė milijono rublių atlygį tam, kas jį pagaus. Pasak jo, persekioti būtybę atokioje vietovėje būtų pavojinga.

Savo ruožtu Taštagolo administracijos spaudos tarnyba sakė, kad oficialaus šios informacijos patvirtinimo kol kas nėra, nes niekas nepranešė valdžiai apie incidentą, neva įvykusį praėjusį sekmadienį.

"Dėl kiekvieno tokio atvejo, pavyzdžiui, sniego žmogaus pėdsakų aptikimo, atliekamas tyrimas, atvyksta iškvieti hominologai", - sakė Taštagolo administracijos spaudos tarnybos atstovas.

Ječio paieškos Taštagolo rajone vyksta nuo 2009 metų. Buvo surengtos kelios sniego žmogaus, kurį neva kartais sutinka vietos medžiotojai Azaso urvo, praminto ječio guoliu, apylinkėse, ekspedicijos. Vienos ekspedicijų dalyviai, kaip manoma, rado laikiną ječio būstą.

Sniego žmogus jau tapo savotišku rajono simboliu. Kalnų Šorijoje atidarytas Ječio baras, skirtas, pagal steigėjų sumanymą, sniego žmogui ir turistams.

Pernai Kalnų Šorijoje buvo oficialiai švenčiama Sniego žmogaus diena. Ją numatoma kasmet švęsti kalnų slidinėjimo sezono atidarymo dieną. Tą dieną visi pageidaujantieji galės eiti į taigą ieškoti sniego žmogaus, taip pat pamatyti vietos šamanų atliekamas sniego žmogui laimingos šeimos sukūrimo apeigas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų