Pereiti į pagrindinį turinį

Skaidrių akių mergaitė – apie vyrus

2009-08-20 22:56
Skaidrių akių mergaitė – apie vyrus
Skaidrių akių mergaitė – apie vyrus

Klaipėdos „Kultūrpolyje” penktadienį svečiuosis vilnietė fotožurnalistė Rita Stankevičiūtė, į uostamiestį atvežusi savo fotografijų parodą  „V.Y.R.A.J.”.

R.Stankevičiūtė, dar save vadinanti S.A.M. (skaidrių akių mergaite), gyvena ir dirba sostinėje, bendradarbiauja su dienraščiu „Lietuvos žinios“, žurnalais „Klubas“, „Moteris“, „G-tvė“, „Ieva“ , naujienų agentūra „Elta“.

„Fotografai, mano žvilgsniu, yra tie ginklanešiai, kurie vaikšto, tiria, žvalgosi, suka ir suka ratus po realybės pragarus, siūlydami mums naujus kraštutinumų kraštovaizdžius. Nešti ginklus - ne skalsiausia duona, ypač jei esi skaidrių akių blondinė ir tau - 25-eri”, - mano parodos autorės bičiulė televizijos režisierė Aušra Lukošiūnienė.

R.Stankevičiūtė teigė, kad fotografijų ekspozicijoje atsiskleidžia „vyriškoji“ jos nugyvento laiko tema. „Nuo mažumės mane supo vyrai: berniukai, paaugliai, vaikinai. Žaidžiau ne su lėlėmis, o su mašinėlėmis“, - šypsojosi parodos autorė. Pasak A.Lukošiūnienės, tai, ką pamatysime parodoje, „tiksliausiai atspindi fotografės, truputį savimi nepasitikinčios meno atstovės, būseną ir buvimą. Tokia jos realybė, kur - juoda ir balta, truputį spalvos ir daug vandens”.

R.Stankevičiūtės fotografijų paroda “V.Y.R.A.J.” uostamiesčio „Kultūrpolio” (Daržų g. 10 / Bažnyčių g. 4) meno kiemo dirbtuvėse pristatymas - rugpjūčio 21-ąją 18 val. Ją bus galima apžiūrėti iki rugsėjo 11-osios.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų