Pereiti į pagrindinį turinį

Su menininkais – už donorystę

2008-10-03 09:00

Meno kieme „Kultūrpolyje” (Daržų g. 10 / Bažnyčių g. 4) šįvakar vyks respublikinio projekto „Be good” informacinė ir meno akcija „Būk geras”, skatinanti jaunus, sveikus ir sąmoningus Lietuvos piliečius tapti kaulų čiulpų donorais. Akcijos meninėje programoje – Tomo Kaunecko fotografijų paroda, Beno Šarkos teatralizuotas pasirodymas, MeKuSa performansas, grupės „Flaer” koncertas ir Henriko Žižio šviesos instaliacija.

„Be good“ – tai informacinė-agitacinė kampanija, kurios tikslas – pristatyti visuomenei kraujo vėžio ir kaulų čiulpų donorystės problemas bei suteikti kuo daugiau informacijos apie tai, kaip kiekvienas iš mūsų gali prisidėti kovojant su šia liga. 2006 metais startavęs projektas „Be good“ šiemet įgavo antrąjį kvėpavimą. Projekto metu paaiškėjo, kad lietuviai – geranoriška ir dosni tauta: Lietuvos negiminingų kaulų čiulpų donorų registras, pradėjus teikti informaciją visuomenei, išaugo daugiau nei dešimt kartų (nuo 260 iki 2700) ir tapo greičiausiai didėjančiu donorų registru pasaulyje”, – pasakojo akcijos Klaipėdoje rengėja Dalia Bielskytė.

Projekto organizatoriai skelbia – pakeisti pasaulį ir išgelbėti žmogų yra įmanoma. Gal kaip tik šią akimirką kažkam reikia kaulų čiulpų donoro... Tokia ir akcijos, šiandien vyksiančios Klaipėdos meno kieme, esmė: kiekvienas sveikas, protingas, sąmoningas žmogus gali padaryti stebuklą – išgelbėti gyvybę. Anot akciją parėmusio Marijono Mikutavičiaus, „tai pigus kelias į rojų“.

Jam pritaria ir T.Kauneckas, prieš dvejus metus Vilniaus Santariškių klinikų Kaulų čiulpų transplantacijos skyriuje kūręs fotografijų ciklą „Šypsena“, bylojantį apie vėžiu sergantį žmogų – kaip visavertį gyvenimo šventės dalyvį. Pasak fotografo, liga – lyg akmuo kasdienybės naštoje, išbandymas, slenkstis, bet ne nuosprendis. Juodai baltoje realistinėje fotografijoje – gilios, spalvotos emocijos ir šiluma, nuojauta, paslėptos baimės ir atviros viltys. Fotografijų ciklas nepalieka abejingų. Šiandien jį galės pamatyti ir klaipėdiečiai.

Ateik ir būk geras, tapk kaulų čiulpų donoru, ragina akcijos organizatoriai, medikai ir menininkai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų