Pereiti į pagrindinį turinį

Su ypatinga Klaipėdos „Kultūrpolio” dvasia

2009-06-29 22:34
Su ypatinga Klaipėdos „Kultūrpolio” dvasia
Su ypatinga Klaipėdos „Kultūrpolio” dvasia / Nerijaus Jankausko nuotr.

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) „Kultūrpolis“ praeitą penktadienį su užmoju šventė gimtadienį - savo veiklos penkmetį susumavo vernisažu ir visiems meno gerbėjams padovanojo naują „Psilikono teatro“ spektaklį.

Penkerius metus KKKC bando miesto bendruomenę įtikinti, kad komunikacija keičia požiūrį 180 laipsnių kampu - menininkų eksperimentai ir atradimai, anot KKKC direktoriaus menotyrininko Igno Kazakevičiaus, atveria langus į erdvę, kur brėžiamos intrigos kreivės, veikia kūrybinio pagreičio koeficientas, išauga galimybių proporcijos ir kiti nenorminiai tikrovės dydžiai.

KKKC, arba tiesiog „Kultūrpolis“, kaip pastebėjo menotyrininkė Aistė Paulina Virbickaitė, „iš organizacijos virsta reiškiniu. Ir tai gražiausia, kas galėjo jam nutikti. „Kultūrpolis“ turi kažin kokio idealizmo - tikėjimo, kad menas gali būti įdomus ir reikalingas kiekvienam. Na, bent kas antram.“ Pasak menotyrininkės, mylimi net ne renginiai ir geri darbai: „Mylima dvasia, atmosfera, ryšys“.

O renginiai, istorija, svarbiausi faktai, meno projektai ir rezidentai, akcijos, parodos, - visi nuveikti darbai atsispindi sukakties proga išleistame „Kultūrpolio“ leidinyje, kuris taip ir pavadintas - „Komunikacija keičia požiūrį“. Nuveikta daug gražių darbų, įgyvendinant kūrėjo ir stebėtojo sąlyčio idėją.

Klaipėdos dailės parodų rūmuose KKKC pristatytoje tapybos, objektų, instaliacijų ir videoprojekcijų parodoje „Meno tvermės dėsnis“ - specialiai jai sukurti glaudžiai su KKKC bendradarbiaujančių menininkų Agnės Jonkutės, Tado Vosyliaus, Jūratės Kazakevičiūtės, Ligitos Marcinkevičiūtės, Domantės Šarakauskaitės, Anatolijaus Klemencovo, Žygimanto Augustino, latvio Mario Grosbahso ir esto Andruso Joono darbai. Autorius „Kultūrpolio“ renginių lankytojai ir dalyviai prisimena iš projektų ir parodų, Meno kiemo dirbtuvių „vorkšopų“ ar viešų meno akcijų. Dabar vėlgi menininkai stebina ir žavi savo idėjomis, kurios parodoje - kaip gyvas organizmas - pulsuoja, juda, prašosi lankytojų pratęsiamos, pakoreguojamos arba sukritikuojamos. Svarbiausia - komunikacija. Į meno pažinimą - per bendravimą penkerius metus klaipėdiečius veda „Kultūrpolis“.

Parodos ekspozicijoje pristatoma įvairiaspalvė KKKC veiklos dokumentika - renginių fotoreportažai, įvairių projektų katalogai ir videofilmai - dinamiška, žaisminga meninės komunikacijos išklotinė.

Visa tai, kas patvirtina „Meno tvermės dėsnį“, Klaipėdos dailės parodų rūmų didžiojoje salėje galima pamatyti iki liepos 13-osios.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų