Švedijoje vyko roko festivalis tik moterims

  • Teksto dydis:

Švedijoje baigėsi dvi dienas trukęs roko festivalis, skirtas tik moterims.

Antrajame pagal dydį Švedijos Geteborgo mieste penktadienį ir šeštadienį galėjo linksmintis ir transvestitai, tačiau vyrai - ne. Nebuvo jame ir vyrų apsauginių ar žurnalistų. Festivalyje taip pat koncertavo vien tik moterys.

Idėja surengti tokį festivalį kilo švedų komikei ir radijo laidų vedėjai Emmai Knyckarei po įvykių didžiausiame Švedijos muzikos renginyje - Bravalos festivalyje - praėjusiais metais. Tada keturios moterys pareiškė buvusios išprievartautos, o 23 kreipėsi į policiją dėl seksualinių išpuolių. Šis festivalis bus rengiamas tol, „kol visi vyrai išmoks elgtis“, - rašė E. Knyckarė tviteryje. Projektui buvo surinkta 500 000 kronų (47 000 eurų). Bravallos festivalis tuo tarpu šiais metais buvo atšauktas.

Teritorijoje prie Geteborgo uosto festivaliui buvo pastatytos dvi scenos. Šalia buvo pakankamai vietos žiūrovėms. „Čia moterys gali jaustis saugios, linksmintis ir švęsti“, - sakė 34-erių menininkė Julia Skonneby.

Vis dėlto ombudsmenas diskriminacijos klausimais sulaukė skundų dėl draudimo vyrams dalyvauti festivalyje. Šis dabar aiškinsis, ar nebuvo nusižengta Švedijos kovos su diskriminacija įstatymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Makas

Makas portretas
Pilnas nukvakimas.

Aš  portretas
Whats The point?

Anonimas

Anonimas portretas
Na va rėkia apie lygias teises o pačios diskriminaciją vykdo....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių