Pereiti į pagrindinį turinį

Šventės su muzika: keisčiausios kalėdinės dainos

2011-12-06 20:12
Šventės su muzika: keisčiausios kalėdinės dainos
Šventės su muzika: keisčiausios kalėdinės dainos / Shutterstock nuotr.

Visi žinome nuolat per Kalėdas skambančias giesmes ir populiarias dainas. Kodėl šiemet neišbandžius originalesnės muzikos žiemos šventėms? Žinoma, įspėjame, kad ne visos dainos gali jums patikti. O kai kurios gali net šokiruoti keistumu.

Kviečiame pasiklausyti keisčiausių kalėdinių dainų:

„Spike Jones and His City Slickers“ – „All I Want for Christmas (Is My Two Front Teeth)“ (1948)

Tai viena iš seniausių keistų kalėdinių dainų. Daina apie vaiką, kuris negauna jokių kalėdinių dovanų, nes Kalėdų senis nesuprantą, ko šis prašo švepluodamas. Dėl to mažasis dainininkas Kalėdoms užsiprašo dviejų priekinių dantų.

Gayla Peevey – „I Want a Hippopotamus for Christmas“ (1953)

Gayla Peevey buvo jaunoji Oklahomos atlikėjas. Ši keista ypač išpopuliarėjo švenčių periodu. Daina sukurta ne tik dėl Kalėdų, bet ir norint zoologijos sodui gauti begemotą, kurio tuo metu parkas neturėjo.

„The Singing Dogs“ – „Jingle Bells“ (1955)

Šis hitu tapęs kūrinys buvo atliktas šunų choro. Šis įrašas sukurtas dar prieš pažengusios įrašų technologijos atsiradimą. Įrašų studijai teko praleisti daugybę valandų su keturkojais, kol buvo sukurta ši daina.

David Seville and the Chipmunks – „The Chipmunk Song (Christmas Don‘t Be Late)

Chipmunkukų balsas buvo atrastas netyčia pagreitinus įrašus. Po šio sėkmingo eksperimento mažų graužikų balsas įgarsino daug žinomų dainų. Tarp jų – ir Kalėdoms skirta daina.

„The Singing Nun“ – „Dominique“ (1963)

Pop muzikos pasaulis ir vienuolės – nesvetimas reiškinys. 1963 metų belgų vienuolės daina gruodžio mėnesį sulaukė dėmesio ne tik Europoje, bet ir už Atlanto.

„The Staple Singers“ – „Who Took the Merry Out of Christmas?“ (1970)

Kalėdos gali būti ne tik linksmos. Ar galima pajausti Kalėdų dvasią, jei per šią šventę esi vienas? Pop muzikos pasaulis šią emocinę būseną išnaudojo kalėdinėse dainuose. „The Staple Singer“ kūrinys – tik vienas iš pavyzdžių.

George Harrison – „Ding Dong, Ding Dong“ (1974)

George'as Harrisonas po mirties sulaukė pripažinimo už savo kūrinius, tačiau visi užmiršo jo gėdingą kalėdinę dainą.

„Crass“ – „Merry Crassmas“ (1981)

1981 metais Didžiojoje Britanijoje „Crass“ buvo viena iš skandalingiausių muzikos grupių. Muzikantai rengėsi juodai, „pankavo“ bei priešinosi krikščionybei. Todėl jų kalėdinė daina sukėlė nuostabą ne vienam grupės gerbėjui.

„Bo Selecta“ – „Proper CrimBo“ (2003)

Nors ši daina skamba įprastai kaip kalėdinė daina – repas, šventiniai varpeliai, choras, dainos žodžiai anglų kalba suteikia šiai dainai keistumo. Dainoje pasakojama apie gangsterį Kalėdų senelį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų