Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio Baroti galerijoje – L.Liandzbergio „Stickers“

2013-10-03 09:00
DMN inf.
Lino Liandzbergio paveikslas „Trys limonai, trys karaliai“ (2011 m., akrilas, drobė,  135x200 cm).
Lino Liandzbergio paveikslas „Trys limonai, trys karaliai“ (2011 m., akrilas, drobė, 135x200 cm).

Penktadienį 17 val. Baroti galerijoje Klaipėdoje (Aukštoji g. 1) atidaroma Lino Liandzbergio (Vilnius) tapybos darbų paroda „Stickers“.

Tai 12-oji autoriaus tapybos paroda, kurioje bus eksponuojamas naujausias jo pastarųjų metų tapybos darbų ciklas.

L.Liandzbergis kūryboje siekia popmenui būdingos precizikos, šiek tiek atsitraukdamas nuo ekspresyvumo ir emocionalumo. Jo tapyba yra racionali, logiška, konstruktyvi, tarsi apibrėžta iš anksto numatyto veiksmų plano. Siužetai įvairūs, inspiruoti peizažo, šiuolaikinių aktualijų interpretacijų ir popkultūros motyvų. Menininkas tikrovišką peizažą supriešina su dekoratyviais, ryškiais, rėkiančiais elementais. Jie įsiveržia į idiliškus gamtovaizdžius ir sutrikdo jų rimtį. Taip tapytojas kuria trumpas ironiškas istorijas – tarsi telenoveles – apie militaristinę agresiją, šiandieninio gyvenimo štampus, mokslo, meno ir technikos jungtis.  Taip pat – apie meilę...

„Stickers“ – tai darbų ciklas, kuriame paveikslai tampa ne emocijų, o intelekto užtaisu, pro kurį subtiliai skverbiasi sveikas ironiškas požiūris į pasaulį. Todėl kalbame ne apie impresijas ar egzistencines kančias, o apie būsenų selekciją ir universalų racionalų jų fiksavimą. Tai intriguoja, skatina žaisti intelektines spėliones, o subalansuota skambių tonų ritmika nuteikia ramiai ir pozityviai.

Paroda veiks iki spalio 23 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų