Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio galerijoje „si:said“ – A.Ermino instaliacija

2013-09-06 04:11
DMN inf.
A.Ermino instaliacijos fragmentas.
A.Ermino instaliacijos fragmentas. / Organizatorių nuotr.

Penktadienį Klaipėdoje atidaroma skulptoriaus Andriaus Ermino (g. 1971) paroda „Žmogiškasis faktorius. Dėžė“.
Ja menininkas  tęsia ankstesnių parodų „Žmogiškasis faktorius“ temą (nuo 2011 m. kartu su bendraautoriais Nerijumi Erminu ir Rimantu Milkintu). Darbų ciklų ašis – žmogiškasis matmuo individe, objekte, skulptūroje. Asmens sėkmingai-nesėkmingai pasirinkti ėjimai gyvenimo lentoje tampriai susiję su meno kūriniais. Menininkai apmąsto individualumo, autorystės koncepcijas.

Parodoje „Žmogiškasis faktorius. Dėžė“  pavieniai objektai organiškai jungiasi į visumą – į daugiaprasmę instaliaciją. Jungiamuoju elementu čia tampa dėžė. Dėžė – daiktas ką nors sudėti ar laikyti. Josios išorinis apipavidalinimas bei ženklinimas suteikia ribotą informaciją apie turinį. Eksponuojami objektai yra tik nuoroda į galimai dėžėje esantį, buvusį, būsiantį daiktą, nenurodant formos, paskirties ar kitos informacijos. Tai lyg žaidimas: matomas-nematomas, vidinis-išorinis. „Tarsi tatuiruotė ant kūno, kuri esti kaip užuomina apie žmogaus būdo savybes. Niekada nežinai, kas iš tikrųjų yra viduje. Kol neatidarai dėžės“, – sakė parodos autorius.

A.Erminas gimė ir užaugo Plikių kaime, Klaipėdos rajone. Baigė Vilniaus dailės akademijos skulptūros magistro studijas. Aktyviai rengia personalines ir dalyvauja grupinėse parodose. 2010 m. parodoje „Metų skulptūra’09“ pelnė diplomą „Už ryškiausią 2009 metų objektą“ Šv. Jono gatvės galerija (Vilnius). Tais pačiais metais ir ankstesniais (2010 ir 2009) kasmetėje popieriaus meno parodoje apdovanotas „Už inovacijas“ (galerija „Amateras“, Sofija, Bulgarija). Šiuo metu menininkas gyvena ir kuria Vilniuje.

Vernisažas – 19 val. Galerijoje „si:said“ (Galinio Pylimo g. 28) A.Ermino instaliacijos paroda veiks iki spalio 1 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų