Pereiti į pagrindinį turinį

„Uždelsta meilė“: ne pirmo šviežumo romantika

2006-04-28 09:00

„Uždelsta meilė“: ne pirmo šviežumo romantika

Dėl romantinių komedijų nealpėju. Visos jos atsiduoda betoniniu Holivudu. Beveik visos. Pasitaiko viena kita išimtis. Bel labai labai reta išimtis. Ne sykį ir ne du nuvylė net kino kritikų iš už Atlanto išgirti filmai. Kažkaip, kas jiems, amerikiečiams, labai juokinga, mums, europiečiams, ne iki galo suprantama. Ir atvirkščiai, sako, amerikiečiai ne itin gaudosi, kas prie ko geriausiose rusų, britų ir prancūzų komedijose. Humoro platumų skirtumas. Nors štai, pavyzdžiui, „Paskutinis jaunikio išbandymas“ – valio. Visos humoro sienos sugriautos. Bet antrasis filmas – nelabai kas... Todėl į amerikiečių linksmąją romantiką visada žvelgiu su rimtu atsargumu.

„Uždelsta meilė“ (rež. Tomas Dei) – dar viena istorija iš visokių „Hičų“ ir „Kaip atsikratyti vaikino per 10 dienų“ serijos. Plius kalama geležis iš „40-ies ir vis dar skaistus“ sėkmės pelenų. Taip pat tikėtasi prigriebti „Sekso ir miesto“ gerbėjų gretas. Juk vaidina pasiilgtoji Sara Džesika Parker. Ką reiškia Metju Makonehio vaidenimasis ekrane, aišku vos pažvelgus į filmo plakatą. Afišą gerai nužvelgus, galima ir pačios komedijos jau nebežiūrėti. Pakanka mintyse persukti visus jau matytus romantikos ir humoro kokteilius.

Tripas tingi kur nors „tripinti“ ir kaip tikras senbernis viengungis leidžia nerūpestingas dieneles su tėveliais. Kadangi „vaikas“ nemaištauja, sukyla tėvai, kuriems nepatogu savo namuose auginti tokį „veršį“. Tad netrukus slenkstį peržengia svajonių nuotaka – Pola. Savaime suprantama, dirbtinai suplanuota porelė natūraliai įsimyli. Kol tai vyksta, mes tiesiog privalome kikenti. O kas, jeigu ne? Jeigu iš kažkur jau matytų situacijų neima juokas? Tiksliau, jei juokingos vos kelios, kai filmo autorių schema – sąmojis po sąmojo. Tada imi atvirai nuobodžiauti. Arba iš prigimties būdamas optimistas džiaugiesi keliais pavykusiais dialogais ir iš koto verčiančiais epizodais. Tokių yra, nepaneigsi. Tačiau per mažai, kad pamirštum, jog pabaiga bus – „ir gyveno jie ilgai ir laimingai“. Kad Makonehis ilgai ir laimingai kuria tą patį romantinių komedijų tipažą, abejonės nekyla. „Sachara“ nesurinko lauktų milijonų, ir grįžo vaikinas į patikrintą amplua patikimame žanre. Ir ką – komerciškai neprašovė. Vien JAV kinuose „Uždelsta meilė“ surinko per 80 milijonų dolerių. Tikėsimės, kad pas mus ši romantinė komedija irgi ras savo publiką. Kaip kad šios recenzijos autorius rado savo „perliuką“ šiame filme - kylančią žvaigždę Zoji Dešanel. Gražu pažiūrėti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų