Pereiti į pagrindinį turinį

Valstybiniam simfoniniam orkestrui – 27-eri

L.Bielinio/BFL nuotr.

Minėdamas 27-erių metų sukaktį valstybinis simfoninis orkestras rengia išskirtinį koncertą, kuriame pasirodys jauni, pasaulio scenose dažniau nei Lietuvoje sutinkami solistai.

Naują koncertų sezono pusmetį Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras pradeda gimtadienio koncertu. Jame – W. R. Wagnerio muzika, arijos iš populiarių operų, kaip antai, „Karmen“, „Porgis ir Besė“, „Liučija di Lamermur“.

Orkestro gimtadienio koncertai – kolektyvo tradicija: šį kartą jį kartu švęsti pakviesti jauni ir jau nusipelnę atlikėjai. Pasak orkestro vadovo Gintaro Rinkevičiaus, gimtadienio koncerte dalyvaus Europoje ir pasaulyje žinomi solistai Kostas Smoriginas ir Justina Gringytė.

K. Smoriginas džiaugiasi galėdamas dalyvauti minint orkestro 27-erių metų gimtadienį. Solistas atliko daugybę spektaklių su orkestru ir jaučiasi jo šeimos nariu. Tuo tarpu J. Gringytei įsiminė pasirodymas su orkestru Pažaislio festivalyje.

Gimtadienio vakaras Kongresų rūmuose – simbolinė pavasario sezono pradžia. Pasak G. Rinkevičiaus, dėmesio vertas bus Baltijos šalių simfoninių orkestrų festivalis, kurį trijose Baltijos valstybėse organizuos simfoninis orkestras.

Orkestrai scenomis keisis balandžio mėnesį, o su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru pasidalyti gimtadienio nuotaika klausytojai galės jau penktadienį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų