Vasara su knyga – birželio 1-ąją teletiltas sujungs Lietuvos bibliotekas

  • Teksto dydis:

Birželio 1 d. nuo 9 iki 21.30 val. visi knygų mylėtojai kviečiami įjungti atostogas su knyga ir dalyvauti įspūdingame „Vasara su knyga: nuo saulėtekio iki saulėlydžio“ renginyje.

Penkiose Lietuvos apskričių viešosiose bibliotekose bus skaitoma geriausia 2015 m. jaunimo knyga – Rebekos Unos „Atjunk“. Teatralizuoto ir interaktyvaus renginio metu pasinersime į pagrindinės veikėjos Grytos gyvenimą, kai pasaulis jau visiškai nugrimzdęs į virtualią realybę, kur nelikę pojūčių nei jausmų.

Teletiltas sujungs visą Lietuvą

Knygos skaitymai bus transliuojami Lietuvos viešosiose bibliotekose. Jų lankytojai renginį galės stebėti ekranuose visą dieną, tiesioginę transliaciją taip pat bus galima žiūrėti Bibliotekų metų YouTube paskyroje. Knygos „Atjunk“ skaitymų įrašas bus išsaugotas ir prieinamas visą renginių ciklo „Vasara su knyga“ laikotarpį ir panaudotas kuriant garsinę knygą, kurią įteiksime Lietuvos aklųjų bibliotekos skaitytojams.

Bibliotekos kvies ne tik aktyviai dalyvauti renginyje, bet ir išbandyti save socialiniuose tinkluose vyksiančiame konkurse #vasarasuknyga, kurio nugalėtojai bus apdovanoti vertingais prizais – planšetiniu kompiuteriu, fotoaparatu ir USB laikmena. Konkursu siekiama skatinti vaikų ir jaunimo skaitymą, dalytis su bendraamžiais rekomendacijomis dėl vertos dėmesio literatūros bei ugdyti skaitymą kaip laisvalaikio pomėgį. Konkursinius darbus galima siųsti nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 15 d.

Praleisti vasarą su knyga 

„Vasara su knyga“ – tai Lietuvos apskričių viešųjų bibliotekų organizuojami skaitymai ir kultūros renginiai, skirti Bibliotekų metams paminėti. Bibliotekų metus globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Apskričių bibliotekos organizuos ne tik skaitymus „Vasara su knyga“, bet ir knygų muges, bibliotekų leidybinės veiklos pristatymus, leidyklų dienas, edukacinius užsiėmimus, kūrybines dirbtuves ir kt. Prasidėję birželio 1-ąją, renginiai vyks iki rudens.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių