Velykų belaukiant – vis daugiau išradingumo

Šiais metais priešais Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčią besipuikuojantis Švėkšnos Velykų medis ypatingas – ant jo šakų kabo rekordinis 16140 margučių skaičius.

Švėkšnos neįgaliųjų draugijos nariai, jų draugai ir artimieji su pirmininke Ingrita Riteriene priešakyje Velykų medį papuošė trispalvės spalvomis, paminėdami Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį.

I. Riterienė pasakojo, kad šiam medeliui ruošėsi visus metus, ragino žmones prisijungti prie išpūstų kiaušinių rinkimo. Kabantys margučiai – tik rankų darbo: „Puošėme įvairiai, kas kaip mokėjo: mezgėme, dažėme akriliniais dažais, dekupažo būdu, aprišome medžiagėlėm, klijavome megztas servetėles“, – sakė moteris.

Švėkšniškė teigė, kad darbas reikalavo nemažai pastangų: „Buvo nelengva išlaviruoti margučių spalvas ribose, kad nebūtų vienos spalvos per daug, o kitos per mažai.“ I. Riterienė sakė, kad kiekvienas margutis yra suvertas į girliandas ir pririštas ant šakelių, o kad ruošimosi metu girliandos nesusipintų, jas turėjo dėti į atskiras dideles dėžes ir ant jų užrašyti skaičių ir spalvą.

Trečiadienį neįgaliųjų draugijos vadovė socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo jau papuošto medžio nuotraukomis ir reiškė nuoširdžią padėką visiems, prisidėjusiems prie šio velykinio medžio: „A. Pužui už dovanotą medelį. V. Raibiui už medelio parvežimą. Seniūnui ir seniūnijai už pagalbą parvežant ir puošiant, T. Girčiui už puošybos medžiagas. Už nuotraukas – D. Gailiūnienei, J. Girskiui ir V. Marcinkevičiui. Visiems, kurie pūtė ir puošė kiaušinukus, o ypač – draugijos nariams, kurie visa tai darė su didžiule meile.“

Per 20 valandų I. Riterienės įrašu pasidalijo daugiau nei tūkstantis žmonių, šiam Velykų atributui negailėjo pagyrų ir gražių komentarų, o „We love Lithuania“ „Facebook“ paskyroje įkelta medžio nuotrauka vos per kelias valandas susilaukė beveik 3 tūkst. „like“ paspaudimų.

I. Riterienė su neįgaliųjų draugija Velykų medį puošia ne pirmą kartą – 2017 metais ant didžiausiu Lietuvoje tituluojamo Velykų medžio jie sukabino net 7751 margutį, tai taip pat buvo laikoma rekordu. Šiais metais Švėkšnos aktyvistai jį sugebėjo pagerinti net daugiau nei 2 kartus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių