Pereiti į pagrindinį turinį

Versalio rūmuose kuriamas karališkas viešbutis šiandienos turtuoliams

Reuters nuotr.

Apie tai, kad Prancūzijoje esantys Versalio rūmai vieną iš savo pastatų pavers prabangiu viešbučiu, paskelbta dar prieš šešerius metus. Projektas pagaliau sėkmingai juda ir sužinoma vis daugiau detalių apie karališką prabangą mūsų epochos turtuoliams.

Versalio rūmų valdytojai paviešino, kad vieno iš rūmų pastatų transformatorių komandos priekyje žygiuos Prancūzijos žiniasklaidos ir televizijos magnatas  Stéphane'as Courbit ir vienas garsiausių pasaulių virtuvės šefas Alainas Ducasse'as.

„Interjero stilius bus klasikinis ir rafinuotas, įkvėptas XVIII amžiaus“, – pabrėžiama pranešime apie prabangaus viešbučio įrengimą. Priduriama, kad prikelti naujam spindinčiam gyvenimui bus prikelti trys šiuo metu nenaudojami oranžerijos pastatai, kurių bendras plotas – apie 2800 kv.m. Ši erdvė bus paversta išskirtiniu viešbučiu, turinčiu per 20 kambarių ir aukštosios prancūzų virtuvės restoraną. Planuojamos projekto investicijos – nuo 4 iki 7 mln. eurų pastato renovacijai ir apie 4 mln. eurų interjerui.

Karališkasis viešbutis lankytojams duris turėtų atverti 2018-aisiais.

APIE

Versalio rūmai yra bene lankomiausia pilis visoje šalyje. Tai – prancūziškojo klasicizmo architektūros šedevras, vieni didžiausių ir puošniausių rūmų Europoje. Rūmai pastatyti karaliui Liudvikui XIII-ajam kaip medžioklės dvaras, vėliau išplėsti. Versalio rūmai buvo nuo XVII amžiaus vidurio iki Didžiosios Prancūzų revoliucijos, Prancūzijos karalių rezidencija. Tuo metu rūmuose gyveno daugybė žmonių ir taip tapo tuometinės Prancūzijos kultūrinių, ir politinių centru. Nuo 1979 m. Versalio rūmai yra įtraukti UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.

SKAIČIAI

Rūmuose įrengta 2300 kambarių, kuriuose yra 2153 langai.

Versalį puošia daugiau nei 7 tūkstančiai tapybos darbų, virš 2 tūkstančių skulptūrų ir 15 tūkstančių graviūrų.

Garsiausias rūmų kambarys – 75 metrų ilgio ir 10 metrų pločio Veidrodžių salė. Joje yra 17 didelių langų, prieš kuriuos ant sienų kabo 17 tokio pat dydžio veidrodžių.

Čia įkurtas Prancūzijos istorijos muziejus, kuriame saugoma 6000 paveikslų bei 2000 skulptūrų.

Rūmuose telpa apie 20 tūkstančių žmonių. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų