Vestuvės – atsakomybės prisiėmimas už šeimą

Ne tik tradiciniai glėbiai gėlių bei artimųjų bučiniai, bet ir konfeti salvės – tokių sveikinimų sulaukė praėjusį šeštadienį po tuoktuvių ceremonijos iš Šv. Onos bažnyčios išėję 26-erių Diana ir 29-erių Jonas.

Vestuvės būtinos

Vos išėję pro bažnyčios duris jaunavedžiai suskubo įsiamžinti su tėvais. „Tėveliai, paskubėkit, kol dar reikalingi“, – pašmaikštavo kažkas iš svečių.

Pora aukso žiedus sumainyti nusprendė po ketverių metų draugystės. Jaunosios teigimu, vestuvės – ne šiaip simbolinis gestas, o būtinybė, bylojanti apie dviejų žmonių pasiryžimą eiti bendru keliu.

„Vestuvės – tai tradicija. Prisiimi atsakomybę už šeimą ir už tai, kad nori būti kartu iš tikrųjų, o ne tiesiog šiaip gyveni susidėjęs. Bent jau mano tokia nuomonė“, – tvirtai sakė Diana.

Apie piršlybas nenutuokė

Santuoką jaunieji įteisino ir civilinės metrikacijos biure. Tačiau, pasak jaunosios, to neužtenka, kad tuoktuves būtų galima vadinti tikromis.

„Man svarbu susituokti prieš Dievą, kad Dievas palaimintų santuoką“, – pridūrė nuotaka.

Paklausta apie piršlybas, jaunoji nusišypsojo. „Buvo netikėta, priklaupė ant vieno kelio ir pasipiršo, paprašė būti jo žmona", – meiliai į vyrą pažvelgė Diana.

Jonas būsimai žmonai pasipiršo Užutrakyje. Pasak moters, važiuodama ten ji neįtarė, kad netrukus jau mūvės sužadėtuvių žiedą. O ir pagalvoti, ar nori žengti prie altoriaus, Dianai neprireikė – lemtingąjį „taip“ ji ištarė iš karto.

Ten pat – į Užutrakį – pora su gausiu būriu svečių sakė vyksianti ir iškart po vestuvių ceremonijos – fotografuotis ir atšvęsti įsimintinos dienos.

Vestuves planavo metus

Jaunieji pripažįsta, kad suplanuoti vestuvių šventę lengva nebuvo. Organizacinis procesas esą buvo gan varginantis, o išsirinkti nuotakos suknelę prireikė artimųjų pagalbos.

„Ilgai, labai ilgai planavom, suknelę išsirinkti padėjo mama ir sesuo. Šiaip pusantrų metų viskas užtruko. Prieš pusantrų metų susižadėjom, tai bent metus tikrai planavom vestuves“, – prisiminė Diana.

O kopinėti povestuvinio medaus jaunieji sakė savaitei vyksiantys į Turkiją. Tačiau konkretaus maršruto teigė dar nesugalvoję – iki šiol visą laiką užėmė vestuvių planavimo rūpesčiai.

„Dar tiksliai nežinom, tiesiog ne tas galvoj buvo“, – šypsojosi jaunavedžiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių