Pereiti į pagrindinį turinį

Vienas prieš visus – ypatingas jausmas

2008-10-24 09:00

Dainuojamosios poezijos atstovai grupės "Atika" lyderis Darius Žvirblis bei jaunųjų klaipėdiečių roko operos "Eglė žalčių karalienė" viena iš pagrindinių atlikėjų ir projekto sumanytojų Kristina Muravjova šįvakar 18 val. S.Dacho namuose (Jūros g. 7) rengia "Akustinių spalvų" koncertą.

Ta proga D.Žvirblį kalbino "Akustinių spalvų" koncertų ciklo iniciatorius, studijos "Grock" vadovas, taip pat bardas Linas Švirinas.

- Pastebime, kad grupė "Atika" išgyvena aukso amžių – gana intensyvi koncertinė veikla. Ar šis įspūdis teisingas?

- Gal ir taip. Lapkritį išvykstame į koncertinį turą, kurį organizuojame patys. Anksčiau to negalėjome padaryti, nes neturėjome stabilios, pilnavertės komandos.

- Bet pats groji ne tik su grupe – kartais tenka muzikuoti ir vienam. Ar galėtum paminėti skirtumus? Dažnai gi skamba tos pačios dainos. Kaip Tu jauti tai?

- Skirtumas yra. Kuomet groju vienas, kūrinys yra nuogas – toks, koks kažkada gimė. "Atikos" versijos – nuplautų, aprengtų ir sušukuotų kūdikių eilė, kuriuos nuolat prižiūri dar kelios auklės su gitaromis ir mušamaisiais.

- Esi savo dainų – ir muzikos, ir tekstų autorius. Iš kur semiesi idėjų, apie ką dainuoti ir kaip sukomponuoti bei atlikti?

- Dauguma mano dainų yra autobiografinės. Mėgstu savo gyvenimo bagažą paslėpti alegorijose, kitaip būčiau pernelyg atviras. Kai kurios dainos – gryni "bajeriai". Pavyzdžiui, kūrinys "Diskotekos" suimprovizuotas studijoje, tekstą "primečiau" vietoje, o po to ramiai "sušukavau".

- Kiek dainų esi sukūręs?

- Apie 50 kūrinių. Ne tiek ir daug, sulaukus Kristaus amžiaus.

- Ką patartum jauniems kolegoms, kaip išvengti pasikartojimo?

- Klausyti įvairesnės muzikos, neužsidaryti stiliuose, skaityti, skaityti, skaityti...

- Kaip manai, kas mumyse formuoja muzikinį skonį ir kas suformavo tavąjį?

- Kažkur širdies srityje kiekvienas turime po jautrią stygą, kurią užgriebus patiriame kažką ypatinga, nenusakoma. Muzika turi daugiausia šansų šias stygas pasiekti. Kuomet pirmąkart netikėtai išgirdau bitlų dainas, buvau sukrėstas.

- Ką dainuosi šio vakaro "Akustinių spalvų" koncerte?

- Tai bus tos "nuogos" dainos, kurias grojome ar tebegrojame kartu su "Atika". Turiu keletą naujų kūrinių, kuriuos norėčiau įrašyti kaip solinį projektą, tačiau dar nesu pasiruošęs jas atlikti gyvai. Bet visko gali būti...

- Kuomet atsiduri vienas prieš visus, o visi prieš vieną, – koks tai jausmas? Ar geras?

- Ypatingas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų