Vilniuje bus laidojamas garsus lietuvių kilmės aktorius G. Mikellis

Vilniuje ketvirtadienį bus palaidotas lietuvių kilmės kino ir teatro aktorius, rašytojas George'as Mikellis (Džordžas Mikelis, Jurgis Mikelaitis).

Atsisveikinimas su aktoriumi vyks ketvirtadienį nuo 9 val. Vilniaus laidojimo rūmuose Olandų gatvėje, pranešė Lietuvos muzikos ir teatro akademija (LMTA). Karstas išnešamas 14 val., laidotuvės vyks Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.

Jungtinėje Karalystėje gyvenęs menininkas mirė gegužės 12 dieną būdamas 91-erių.

2018 metais G. Mikellis įsteigė savo vardo stipendiją Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentams. Šių metų balandžio 20 dieną G. Mikelliui įteiktas LMTA medalis už paramą jauniesiems Lietuvos menininkams.

G. Mikellis gimė 1929 metais Bildeniuose, Batakių valsčiuje, dabartiniame Tauragės rajone, 1941 metais pasitraukė iš Lietuvos. Jis gyveno Lenkijoje ir Vokietijoje, mokėsi muzikos ir vaidybos Oldenburgo teatro studijoje, 1950 metais persikėlė į Australiją, o 1958 metais išvyko į Londoną, vaidino įvairiuose teatruose. G. Mikellis labiausiai išgarsėjo 1961 metais sukūręs vokiečių karininkų vaidmenis filme „Navarono pabūklai“ ir „Didysis pabėgimas“ 1963 metais.

Parašė apsakymų – „Lietuvių berniuko odisėja“ („Odyssey of Lithuanian Boy“), jie išspausdinti rinkinyje „Forms of Freedom: Lithuanian Culture and Europe after 1990“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tik

Tik portretas
Jis ne lietuvių kilmės, o tikras lietuvis - abu tėvai buvo lietuviai, o ir jis pats Lietuvoje gimęs.

Marius

Marius portretas
Lietuvoje jis buvo niekas. Tai faktas. Tad kodel jis laudojamas čia? Ir dar Vilniuje? Kodėl ne gimtuosiuose Bildeniuose?

...,visiems TIEMS kurie NIEKO neGIRDEJO...,

...,visiems TIEMS kurie NIEKO neGIRDEJO..., portretas
neREIKIA buti labai issilLAVINUSIEMS...,pakanka TIK SPAUDA SKAITYTI...,neLABAI SENAI viename SPAUDOS PORTALE buvo labai IDOMUS INTERVIU su JUOM... TASKAS
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių