Menininkų kalnelyje amžinojo poilsio atgulė estrados legenda N. Paltinienė

  • Teksto dydis:

Antradienio rytą Vilniuje esančiose Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje, amžinojo poilsio atgulė estrados legenda Nelly Paltinienė, informuoja portalas 15min.lt.

Atsisveikinti su legenda susirinko gausus būrys artimųjų ir gerbėjų.

Norintys pagerbti N. Paltinienę tai galėjo padaryti antradienio rytą Mykolo koplyčioje (Bernardinų bažnyčia, Maironio g., 10 Vilnius) nuo 9 iki 12 val. Vidurdienį šv. Mišios už N. Paltinienę buvo aukojamos Bernardinų bažnyčioje, urna išnešta 13 val.

Primename, kad estrados legenda Manheime mirė vasario mėnesį eidama 92-uosius metus. Dėl karantino reikalavimų ir ribojimų N. Paltinienės laidotuvės buvo vis atidedamos.

„Ji niekada neatsisakydavo dainuoti labdarai. Ji giedojo Lietuvos bažnyčiose, bet taip ir Notre Dame katedroje, Kelno arkikatedroje ji būdavo kviečiama ir giedojo. Ji buvo žmogus, praėjęs pragarą vaikystėje, bet ji išliko šviesi, iki pat galo ji liko šviesus ir atviras žmogus“, – vasarį sakė dainininkės bičiulis kunigas Arūnas Peškaitis.

Tiksli dainininkės gimimo data nežinoma dėl neišlikusių gimimo dokumentų, bet laikoma, kad ji gimė 1929-ųjų vasario 16-ąją. Muzikinę karjerą N. Paltinienė pradėjo 1951-aisiais, Klaipėdoje, Ryšių darbuotojų profsąjungos ansamblyje, atliko filmų, operečių arijas, populiarias dainas. Nuo 1961-ųjų dainavo vėliau vyru tapusio Arvydo Paltino ansamblyje „Kopų balsai“, sukūrė duetą su Eugenijumi Ivanausku.

Nuo 1982-ųjų N. Paltinienė gyveno Manheime, 1989-aisiais grįžo į Lietuvą, tęsė čia koncertinę karjerą. Nepriklausomybės metais ji su vyru gyveno ir Lietuvoje, ir Vokietijoje, nuolat Manheime daininikė gyveno pastaruosius ketverius metus.

Per savo ilgą muzikinę karjerą ji yra išleidusi keliasdešimt muzikinių albumų vinilinių plokštelių, garsajuosčiu, kompaktinių diskų pavidalu, garsiausi jos hitai – „Atleiski, mama“, „Tu ateik į pasimatymą“, „Tango“ ir kiti. Sovietmečiu ji taip pat dalyvavo daugelyje konkursų, festivalių.

Be kitų apdovanojimų, ji yra pelniusi Antano Šabaniausko premiją,  apdovanota ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžiumi, apaštalinį palaiminimą jai yra suteikęs ir popiežius Benediktas XVI už tai, kad ji koncertus pradėdavo malda  Švč. mergelei Marijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerbejams ,visi yrasai

gerbejams ,visi yrasai portretas
pakatot lt

Kardas

Kardas portretas
Nazi Schweine Raus!

Garbinga moteris

Garbinga moteris  portretas
tegul ilsisi ramybėje.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių