Pereiti į pagrindinį turinį

Vilnius amerikiečio juostoje apie A. Hitlerį tapo Vatikanu

Amerikiečių režisierius Christopheris Cassellis savo naujausią filmą apie nacių lyderio Adolfo Hitlerio ryšius su tuomečiu popiežiumi Pijumi XII kuria Vilniuje, kuris juostoje pavirto Vatikanu.

T. Lukšio / BFL nuotr.

A. Hitleris niekada nesilankė Vilniaus Šv. Petro ir Povilo bažnyčioje, bet būtent čia buvo galima išvysti, kaip 15-metis būsimas diktatorius gauna Sutvirtinimo sakramentą, tai – scena iš filmo, kuriame barokinė bažnyčia atlieka Linco šventovės vaidmenį. Kitos sostinės vietos virsta Berlynu, Miunchenu, Vatikanu ar Lenkijos miškais.

Atkuriamosiosios dokumentikos filme „Popiežius prieš Hitlerį“ pasakojama, kaip Antrojo karo laikais popiežius Pijus XII bandė pasipriešinti A. Hitleriui.

„Lietuvoje filmuojamos tik atkuriamosios dokumentikos scenos. Režisierius istorikus, Vatikano specialistus kalbino Amerikoje bei keletui dienų buvo išvykęs į Vatikaną ir kalbino ekspertus tenai“, – teigė UAB „Baltijos filmų paslaugos“ prodiuserė Lineta Mišeikytė. Ji taip pat atskleidė, kad filmui ypač atidžiai rinkti kostiumai, kurių autentiškumas netgi suklaidino praeivius.

Filmo premjera JAV numatyta rugsėjį, tarptautinė – keliomis savaitėmis vėliau.

Daugiau detalių apie juostos kūrimą Vilniuje –  LRT televizijos laidos „Laba diena, Lietuva“ reportaže.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų