Pereiti į pagrindinį turinį

Vinilinių plokštelių „renesansas“ didina britų albumų pardavimą

2014-10-17 08:38
BNS inf.
Scanpix nuotr.

Vinilinės plokštelės Didžiojoje Britanijoje išgyvena „renesansą“, penktadienį paskelbė muzikos industrijos sąrašus sudarinėjanti kompanija, kuri nurodė, kad metinis pardavimas 2014-aisiais gali būti didžiausias per beveik du dešimtmečius.

„Official Charts Company“ skaičiai rodo, kad šiemet jau buvo parduota beveik 800 tūkst. vinilinių albumų – daugiau nei pernai, kai iš viso buvo parduotos 780 674 plokštelės. 1996-aisiais tokių plokštelių buvo parduota 1 milijonas.

„Vinilo entuziastai dabar gali džiaugtis šio formato renesansu“, – sakė prekybos įrašais asociacijos „British Phonographic Industry“ (BPI) atstovė Lynne McDowell (Lin Makdauel).

„Vinilinės (plokštelės) kažkada gal ir buvo laikomos praėjusių laikų šalutiniu produktu, bet dabar tai visiškai klestintis formatas, grįžtantis skaitmeniniame amžiuje“, – sakė ji.

Pardavimo mastas buvo mažiausias 2007 metais, kai buvo parduota 205 tūkst. vinilinių plokštelių.

Daugiausiai šiemet paduodama „Arctic Monkeys“ albumo „AM“, Jacko White'o (Džeko Vaito) „Lazaretto“ ir „Oasis“ „Definitely Maybe“ egzempliorių.

„Muzikos gerbėjai vis dar trokšta apčiuopiamo produkto, kuris suteikia jiems originalų meno kūrinį, gerą garso kokybę ir garso grynumą“, – sakė L.McDowell.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų