Virusas keičia planus: atšaukiami „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Kultūros ministerija informuoja, kad nuo kovo 13 iki 27 dienos ministerijos žinioje esančios įstaigos nutraukia lankytojų aptarnavimą, išskyrus asmenų aptarnavimą nuotoliniu būdu, taip pat šiose įstaigose nebus vykdomi renginiai. Minėtu laikotarpiu atšaukiamos visos įstaigų darbuotojų komandiruotės į užsienį.

Tai daroma, atsižvelgus į Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos, Ministrų Kabineto ir Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimus.

Ministerijos žinioje esančios įstaigos turi perkelti arba atšaukti suplanuotus renginius. Apie perkeltus renginius, į kuriuos buvo parduoti bilietai, įstaigos turi informuoti bilietus įsigijusius asmenis, o šiems asmenims nesutikus atvykti į renginį atidėtu laiku, jų pareikalavimu grąžinti už renginį sumokėtus pinigus.

Atšaukiami „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimai, turėję įvykti kovo 29 d. Nacionaliniame operos ir baleto teatre. Apie naują renginio datą bus pranešta atskirai. Atšaukiamas ir kovo 29 d. numatytas nemokamas muziejų lankymas.

Kaip ketvirtadienį nutarta Vyriausybės posėdyje, nuo kovo 13 d. masiniai renginiai uždarose patalpose Lietuvoje nevyks bent iki kovo 27 d. Šie privalomi reikalavimai galios visoms šventėms, koncertams, parodoms ir kitiems renginiams. Renginiai lauke, kuriuose dalyvautų mažiau nei 100 dalyvių, galėtų vykti tik tuo atveju, jei juose organizatoriai užtikrintų galimybes pasirūpinti rankų higiena bei garantuotų, kad renginyje nebus parvykusių iš paveiktomis teritorijomis paskelbtų šalių. Taip pat, organizuojant renginius, turėtų būti atsižvelgta į auditoriją – didžiosios jos dalies neturėtų sudaryti rizikos grupėje esantys žmonės, t. y senjorai, asmenys, sergantys lėtinėmis ligomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Auksini svogūną pakabinkyte Valinskui ant angalio
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių