Pereiti į pagrindinį turinį

V.Karaciejaus fotoparoda – dovana Kyliui

2009-06-22 20:49
V.Karaciejaus fotoparoda – dovana Kyliui
V.Karaciejaus fotoparoda – dovana Kyliui / V.Karaciejaus nuotr.

Klaipėdiečio fotomenininko Vyto Karaciejaus parodos atidarymu keliomis dienomis anksčiau, nei planuota, prasidėjo tradicinė „Kylio savaitė“ - didžiulė Vokietijos uostamiesčio šventė, vykstanti iki birželio 28-osios.

Praeitą savaitę į Vokietiją bendrovės „DFDS Lisco“ keltu klaipėdietis fotomenininkas nuplukdė autorinę parodą, reprezentuojančią Lietuvos pajūrį ir uostamiestį. Jos vernisažas Kylio prekybos ir kultūros centre „Karstadt“ birželio 17-ąją tapo įspūdinga „Kylio savaitės“ uvertiūra. Kiti miesto šventės renginiai sukoncentruoti birželio 20-28 dienomis.

V.Karaciejaus fotografijų parodoje „Lietuvos perlai: Klaipėda ir Neringa“, kaip pasakojo autorius, - per 70 fotografijų ant drobės, tarp jų - ir įspūdingo formato panoramos iki trijų metrų ilgio. Šiai parodai menininkas pateikė po kelis darbus iš savo fotografijos ciklų „Ūkų krantinės“, „Smėlio legenda“, „Jūros paslaptys“, dar pridėjo naujausių Klaipėdos miesto ir pajūrio peizažų.

„Klaipėdos krašto žmonės, šventės, nepakartojama Lietuvos pajūrio gamta - visa tai stengiausi ekspozicijoje atspindėti vaizdais“, - savo parodą apibūdino V.Karaciejus. Fotografas prasitarė, kad tai didžiausia jo fotografijų išklotinė per daugiau nei tris kūrybos dešimtmečius. Jam ypač malonu, kad ji garsina Klaipėdą ir Lietuvą. „Pasijutau tikru savo šalies ir krašto ambasadoriumi“, - neslėpė pasididžiavimo autorius.

Klaipėdiečio fotografijų paroda - savotiška draugystės ir bendradarbiavimo dovana Vokietijos uostamiesčiui. Ją inicijavo bendrovė „DFDS Lisco“, kurios keltais iš Klaipėdos galima nuplaukti į Vokietiją ir iš ten pasiekti Lietuvą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų