Vokietijoje aukcione bus pardavinėjami Hitleriui priskiriami paveikslai

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip 30 paveikslų ir piešinių, pasirašytų „A. Hitler“ ir priskiriamų nacių diktatoriui, šeštadienį bus pardavinėjami aukcione Niurnberge.

Paveikslus – nuo akvarele atliktų kaimo vaizdų iki moterų aktų eskizų – pardavinės aukcionas „Weidler“, kuris Adolfo Hitlerio „specialiojo aukciono“ sąrašą paskelbė savo pardavimo katalogo pabaigoje.

Nacių lyderiui priskiriami darbai yra įvairių stilių ir atlikti įvairia technika. Jie priklausė privačioms kolekcijoms Austrijoje ir kitur Europoje, o iš pradžių juos turėjo garsūs Trečiojo reicho menininkai ir įpėdiniai, nurodoma kataloge.

Kaip rašė vietos laikraštis „Nurnberger Nachrichten“, pradinės darbų kainos yra nuo 130 eurų už eskizą anglimi „Veinbergo vienuolynas“ iki 45 tūkst. eurų už akvarelę „Kaimelis prie kalnų ežero“ (Ortschaft an Vorgebirgssee).

A. Hitleris jaunystėje bandė įstoti į Vienos meno akademiją, bet nebuvo priimtas dėl talento stygiaus. Tačiau jis toliau piešė, kopijuodamas iš atvirukų peizažus, kuriuos pardavinėdavo turistams.

Niurnbergo aukcionas rengiamas vos dvi savaitės po to, kai Vokietijos policija konfiskavo tris A. Hitlerio darbais pristatytas akvareles, kurios turėjo būti parduotos „Kloss“ aukcione Berlyne. Pareigūnai teigė, kad tai klastotės.

Tie Alpių ir Reino peizažai buvo pažymėti 1910 ir 1911 metų datomis bei parašu „A. Hitler“.

Per 2015 metais įvykusį A. Hitlerio akvarelių aukcioną buvo surinkta beveik 400 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių