„Walt Disney“ paskelbė savo filmų premjerų tvarkaraštį iki 2027 metų

  • Teksto dydis:

Didžiausia pasaulyje žiniasklaidos ir pramogų bendrovė „Walt Disney Co.“ pristatė atnaujintą savo naujų iki 2027 metų turinčių pasirodyti filmų premjerų tvarkaraštį, pataisytą atsižvelgiant į bendrovės už 71 mlrd. JAV dolerių išpirktą dalį „21st Century Fox“ aktyvų.

Į premjerų sąrašą pateko filmai, į kuriuos teisės anksčiau priklausė bendrovei „21st Century Fox“. Tarp jų yra 2021 metais pasirodyti turinti juosta „Įsikūnijimas 2“ (Avatar 2), o naujas kol kas pavadinimo neturintis filmas pagal „Kingsman“ franšizę ir siaubo juosta „Naujieji mutantai“ iš filmų serijos „Iksmenai“ (X Men) kino teatruose laukiami 2020 metais.

2009 metais žiūrovus pasiekęs filmas „Avataras“ yra daugiausia kada nors už parduotus bilietus uždirbusi juosta pasaulyje, atnešusi 2,79 mlrd. JAV dolerių. Remiantis atnaujintu filmų premjerų tvarkaraščiu, bendrovė „Walt Disney“ iš viso planuoja 2021–2027 metais išleisti dar keturis šios franšizės filmus.

Be to nuo 2022 iki 2026 metų turėtų išeiti trys nauji kino sagos „Žvaigždžių karai“ (Star Wars) filmai. 2012 metais bendrovė „Walt Disney Co.“ už 4 mlrd. JAV dolerių (3,4 mlrd. eurų) įsigijo prodiusavimo kompaniją „Lucasfilm“ ir teises į „Žvaigždžių karus“. Iš pradžių bendrovė buvo užsibrėžusi kasmet išleisti po vieną naują šios kino epopėjos juostą.

Kitų metų premjerų tvarkaraštyje numatytos dviejų pavadinimų neturinčių juostų, sukurtų pagal „Marvel“ komiksus, premjeros. 2021 metais pasirodys trys šios franšizės filmai, o 2022 metais – dar trys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių