Pereiti į pagrindinį turinį

Whitney Houston vonioje nuskendo pavartojusi kokaino

2012-03-23 12:05
Whitney Houston vonioje nuskendo pavartojusi kokaino
Whitney Houston vonioje nuskendo pavartojusi kokaino / Scanpix nuotr.

Popmuzikos legenda, „Grammy“ laureatė Whitney Houston mirė atsitiktinai paskendusi viešbučio numerio vonioje pavartojusi kokaino, kuris galėjo sukelti širdies smūgį, ketvirtadienį paskelbė teismo medicinos ekspertai.

W.Houston, kuri mirė praėjusį mėnesį, būdama 48 metų, viešbutyje Beverli Hilse, tikriausiai patyrė kažkokį širdies smūgį, dėl kurio paniro po vandeniu, pranešė Los Andželo apygardos koronerio įstaiga.

„Turite širdies ligą, pasunkintą kokaino vartojimo, ir tai, suderinus, nulėmė jos paskendimą, - sakė atstovas Craigas Harvey. - Manome, kad (prieš paskendimą) buvo širdies atvejis, komplikuotas kokaino vartojimo“.

Koronerio tyrimų vadovo pavaduotojas Edas Winteris buvo tiesesnis, kai laikraštis „Los Angeles Times“ jo paprašė paaiškinti dainininkės paskendimą. „Ji galėjo patirti infarktą“, - sakė jis.

Mirties metu dainininkės organizme buvo kokaino, sakoma koronerio įstaigos pareiškime, kuriame jos mirtis vadinama atsitiktine, o mirties priežastimis nurodomas paskendimas ir „aterosklerozinės širdies ligos ir kokaino vartojimo poveikiai“.

„Kaip atsirado pakenkimas: rasta panirusi vandens pilnoje vonioje; kokaino pavartojimas“, - sakoma pareiškime. Jame priduriama: „Jokia trauma ar nusikaltimas neįtariami“. Galutinė koronerio ataskaita bus paskelbta po dviejų savaičių.

W.Houston buvo rasta negyva vasario 11 dieną, garbingiausių muzikos industrijos apdovanojimų „Grammy“ įteikimo išvakarėse, kelios valandos prieš iškilmingą išvakarių vakarą tame pačiame viešbutyje „Beverly Hilton“, kuriame ir mirė.

Nuo pat jos mirties buvo spėliojama, kad ji galėjo mirti pavartojusi receptinių vaistų ir alkoholio. Iš tiesų, jos organizme taip pat buvo rasta kitų narkotikų ir vaistų, bet jie prie mirties neprisidėjo, nurodė koronerio įstaiga. Tarp aptiktų medžiagų yra marihuana, alprazolamas („Xanax“), ciklobenzaprinas („Flexiril“) ir difenhidraminas („Benadryl“).

Apie įžymybes rašanti interneto svetainė TMZ citavo koronerio įstaigos pareigūną, sakiusį, kad W.Houston kokaino pavartojo „prieš pat savo kolapsą“, bet į įvykio vietą atvykę tyrėjai nerado jokių kokaino ar kitų negalių narkotikų pėdsakų.

Taip buvo dėl to, kad „kažkoks asmuo“ prieš pareigūnų atvykimą panaikino viešbučio numeryje visus kokaino pėdsakus, rašo svetainė ir priduria, kad tas žmogus ir aprūpindavo W.Houston narkotikais.

Koronerio įstaigos atstovas sakė, kad iš esmės W.Houston mirtį galėjo nulemti chroniškas kokaino vartojimas.

„Pavartojus kokaino širdis ima plakti greičiau, arterijos susiaurėja, o tai gali ... sukelti jums širdies atvejį“, - sakė jis.

Netikėta W.Houston mirtis aptemdė „Grammy“ įteikimo ceremoniją Los Andželo centre „Staples Center“, į kurią paskutinę minutę buvo įtraukti keli pagarbos pareiškimai velionei ir vieša malda.

W.Houston karjera truko beveik tris dešimtmečius, ji pardavė daugiau kaip 170 mln. savo įrašų, tarp jos hitų yra „I Will Always Love You“. Tačiau ji ilgai grūmėsi su priklausomybe narkotinėms medžiagoms.

W.Houston buvo palaidota praėjus savaitei po mirties, Naujajame Džersyje, po emocingo, per televizijas transliuoto atsisveikinimo Niuarko baptistų bažnyčioje, kurioje ji dainuodavo vaikystėje.

Anksčiau šį mėnesį paaiškėjo, kad W.Houston visą savo turtą paliko dukrai Bobbi Kristinai, gimusiai audringoje santuokoje su dainininku Bobby Brownu, kuris pagal jos testamentą negavo nieko.

19-metė Bobbi Kristina paveldės visus motinos pinigus, baldus, drabužius, asmeninius daiktus, papuošalus ir automobilius, rodo testamentas, kuris buvo paskelbtas kovo 7 dieną.

Keliomis dienomis vėliau Bobbi Kristina sakė, jog planuoja pasekti savo motinos pėdomis į šou verslą, o velionės svainė pripažino, kad pirmalaikės jos mirties buvo galima ir tikėtis.

W.Houston brolio žmona Patricia Houston sakė, jog buvo galima numatyti, kad narkotikai pasiglemš dainininkės gyvybę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų