Žagarėje prasideda Žydų kultūros dienų renginiai

Lietuvos kultūros sostinėje Žagarėje prasideda Žydų kultūros dienų renginiai. Vyks koncertai, veiks parodos, bus rodomi filmai, pristatomos knygos.

Pasak Žilvino Beliausko, Vilniaus žydų viešosios bibliotekos labdaros ir paramos fondo direktoriaus ir vieno iš renginio organizatorių, Žagarė užima ypatingą vietą Lietuvos žydų istorijoje, pirmosios žydų bendruomenės čia įsikūrė dar XVIII amžiuje, o vėliau sudarė gyventojų daugumą. Šiandien kalbama ir apie didžiulį šios bendruomenės įnašą į pasaulinę kultūrą.

Šventės dalyviai aplankys masinę žydų žudynių vietą, malda pagerbs žuvusiuosius. Visas tris dienas atvykusieji į šventę galės susipažinti su Žagarės praeitimi ir dabartimi, dalyvauti konferencijoje – „Žagarės žydų kultūrinis paveldas Lietuvoje ir pasaulyje“, skanauti litvakų virtuvės patiekalų, lankytis žydų architektūros paveldo objektuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dina

dina portretas
Kokie puikus atsiminimai...

Iš savo pokarinės vaikystės

Iš savo pokarinės vaikystės portretas
prisimenu tik dvi žydų šeimas Žagarėje - Baitlerio ir Zloto, su kurių vaikais (Rachmilke, Fryda, Hana) kartu augome, bet jie vėliau išsikėlė iš Žagarės, paskui dar puikų futbolo vartininką Mendelsoną, kuris mums, vaikams, nupirkdavo saldainių už garsų Žagarės komandos palaikymą per rungtynes...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių